Instock Challenge

31 dagen niets verspillen met de Instock Challenge

Mensen die mijn blog al langer volgen zullen vast niet onbekend zijn met Instock, het prachtige initiatief dat voedselverspilling in ons land letterlijk en figuurlijk op de kaart zet met hun restaurants waar wordt gekookt met reststromen, hun Instock kookboek en hun pieper bier, gemaakt van geredde aardappels. Ook in 2017 zullen de initiatiefnemers achter Instock zich volle kracht inzetten tegen voedselverspilling en ze beginnen het jaar al goed met het organiseren van de Instock Challenge: een uitdaging voor iedereen in Nederland om 31 dagen lang niets te verspillen door creatiever te koken.

Instock Challenge

Dat voedselverspilling ontzettend zonde is daar zullen we het allemaal wel over eens zijn, maar wist je dat dit eenvoudig tegengegaan kan worden? Momenteel wordt een derde van alle voedselproductie verspild en bijna de helft van deze verspilling (42%) vindt plaats bij mensen thuis. Dit komt neer op 47 kilo per persoon per jaar aan voedsel dat in het afval belandt. Zo zonde, vooral als je je beseft dat deze verspilling van voedsel ook de verspilling van energie, water, CO2 en landgebruik betekent.

Instock Challenge

Tijdens de Instock Challenge worden deelnemers uitgedaagd op 31 dagen lang creatiever te koken en niets te verspillen. Instock helpt hierbij door deelnemers te voorzien van tips, recepten en de nodige motivatie via een nieuwsbrief en hun social mediakanalen. Met deze actie hoopt Instock te kunnen laten zien dat verspilling eenvoudig tegen te gaan is in de keuken.

Instock Challenge

Wil je ook vanaf 1 januari meedoen aan de Instock Challenge? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Instock om regelmatig tips en recepten te ontvangen. of volg de social mediakanalen en website van Instock om op de hoogte te blijven van alle tips, recepten en weetjes om verspilling tegen te gaan. Jouw ervaringen kun je delen met de hashtag #instockchallenge.

Bron foto’s: Arnoud Clijncke voor InstockThere are 6 comments

Add yours

Post a new comment