Guerrilla Food

Leestip: Guerrilla Food

bij Bol.com te bestellen voor €13,99Ik ben enorm fan van kringloopshoppen: niet alleen omdat je de leukste koopjes op de kop tikt voor slechts een fractie van de prijs, maar ook omdat het altijd weer een verrassing is wat je precies zult tegenkomen. Zo stuitte ik onlangs op een aantal ontzettend leuke boeken waar mijn groene hart sneller van ging slaan. Eén van deze boeken was Guerrilla Food: een boek voor en over wildplukken in Nederland.

Guerrilla Food

Guerrilla Food is geschreven door Remco van der Leij en is een handboek voor wildplukkers. Nu was ik al niet geheel onbekend met wildplukken en schreef ik al eens eerder een review over wat het beste kan worden omschreven als de bijbel voor wildplukkers: de Pluk Almanak. Guerrilla Food is hier niet mee te vergelijken omdat het veel minder uitgebreid is, maar het maakt wildplukken wel een stuk eenvoudiger en toegankelijker voor een groot publiek.

Guerrilla Food

Het boek begint met een handige zoekkalender voor diverse plant- en diersoorten. Hier zie je in één oogopslag wanneer je welke plant of welk dier in het wild kunt vinden. Vervolgens staat er een paginanummer bij elk soort zodat je direct wordt geleid naar meer informatie over de soort. In de index vind je onder andere de wilde mossel, blaaswier, brandnetel, paardenbloem, veldzuring, duinroos, klaver, vlierbes en eekhoorntjesbrood.

Guerrilla Food

Als je verder bladert naar de informatiepagina over de plant- of diersoort vind je een handig overzicht aan informatie. Laten we als voorbeeld eens de brandnetel nemen. Op de overzichtspagina zie je waar, wanneer en hoe je de brandnetel kunt wildplukken. Op de volgende pagina staat vervolgens meer informatie over de brandnetel en specifiekere informatie over waar en wanneer je de brandnetel kunt wildplukken. Ook worden er tips gegeven om de brandnetel te bewaren en te plukken (aangezien deze nogal prikken door de stekels). Daarnaast volgen nog enkele recepten met brandnetel, zoals een brandnetelsoep en brandnetelthee.

Guerrilla Food

In totaal vind je in het boek handige informatie en instructies voor het zoeken van 19 verschillende dier- en plantsoorten in ons land. Alhoewel dit natuurlijk op zich niet zoveel verschillende soorten zijn maak je met dit boek wel op een leuke en toegankelijke manier kennis met wildplukken. Heb je de smaak eenmaal te pakken dan kun je natuurlijk altijd nog op eigen gelegenheid informatie over meer soorten verzamelen, bijvoorbeeld met de Wildplukwijzer.

Guerrilla Food

Natuurlijk hoop ik dat jullie ook stuiten op zo’n mooi koopje bij de locatie kringloopwinkel of op een rommelmarkt, maar mocht dit niet het geval zijn dan is het boek ook bij Bol.com te bestellen.

Dit artikel bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment