Deventer

Mijn favoriete (duurzame) hotspots in Deventer

Ik kan het haast niet geloven, maar ik woon ondertussen alweer een jaar in Deventer. Alhoewel het even wennen was om in het Oosten van het land te gaan wonen na zoveel jaren in de Randstad te hebben gewoond ben ik de stad Deventer toch wel echt gaan waarderen en ontdek ik nog wekelijks nieuwe leuke plekken. Deventer is rijk aan veel kleine, gespecialiseerde winkeltjes en het is een plezier om hier te shoppen, maar je moet wel even buiten de grote straten treden en weten waar je moet zijn.

Deventer

Omdat ik natuurlijk regelmatig op zoek ben naar de leukste duurzame hotspots had ik al aardig wat leuke adressen in de stad verzameld, maar omdat ik meewerkt Zero Waster’s Travel Companion deel 2 ben ik er nog eens op uitgetrokken om nu precies uit te zoeken waar je in Deventer duurzaam en zero waste kunt eten, drinken en winkelen. Uiteindelijk besloot ik ook eens voor jullie een mooi overzicht te maken, zodat jullie bij een eventueel bezoek aan Deventer precies weten waar je lekker kunt eten en drinken en waar je de leukste duurzame producten shopt.

Bagels & Beans

Bagels & Beans Deventer

Mijn absolute favoriete plek om neer te strijken voor een grote bak koffie en iets lekkers is Bagels & Beans. Niet alleen serveren ze hier écht superlekkere koffie en heerlijke sapjes, gebakjes en bagels, het personeel is ook superaardig en het is een fijne plek om zowel alleen met je laptop als met het volledige gezin plaats te nemen. Er wordt veel gebruik gemaakt van duurzame en biologische producten en ze hebben relatief veel vega(n) opties op het menu staan. De koffiezaak zit middenin het centrum en is bijna altijd gezellig druk.

Bagels & Beans, Keizerstraat 9, Deventer

Coffee Together

Coffee Together

Ook een ontzettend fijne zaak voor een kop koffie in het centrum is Coffee Together. Ik kom hier iets minder vaak, maar de koffie is er heerlijk en je kunt hier heel gezellig zitten, ook met kinderen. Het menu van Coffee Together bestaat uit een uitgebreide koffie- en theekaart, diverse smoothies, frisdranken en sappen en natuurlijk een aantal smakelijke taarten en gebakjes. Ook staan er diverse lunchopties op de kaart, zoals soepen, salades, tosti’s en een burger. Bij Coffee Together wordt veel gewerkt met biologische producten en er staan ook een aantal vegetarische opties op de kaart.

Coffee Together, Lange Bisschopstraat 40, Deventer

Fooddock

Fooddock

Met twee kleine kinderen komt het er niet vaak van om uit eten te gaan dus echt veel fijne restaurantjes hebben we in Deventer nog niet kunnen ontdekken, maar Fooddock is zeker wel een bezoek waard voor een gevarieerde, smakelijke maaltijd. Alhoewel Fooddock niet in het centrum ligt is de uitgebreide keuze van deze foodhal, het gezellige terras en de fijne sfeer zeker de moeite waard. Je hebt hier de keuze uit diverse keukens en maaltijden, waaronder regionale lekkernijen bij Baron Balkenbrij, wereldse tapas bij La Puerto, Midden-Oosterse maaltijden bij Look, sushi bij Meneer Temaki en de West-Afrikaanse keuken bij Mouane Afrique.

Fooddock, Zuiderzeestraat 2, Deventer

Roemar Coffee & Tea

Roemar Coffee & Tea

Voor een uitgebreid assortiment een heerlijke koffie en thee ben je bij Roemar aan het juiste adres. Deze gezellige hotspot in de Walstraat heeft een heuse theesteeg waar je zelf thee kunt scheppen en mixen en in de winkel vind je ook nog eens een fijn assortiment aan koffie en andere delicatessen. Aan de andere kant van de zaak kun je plaatsnemen voor een kopje koffie of thee.

Roemar Coffee & Tea, Walstraat 45, Deventer

Hoge Ramen

Hoge Ramen

Met stip de leukste winkel in Deventer: Hoge Ramen! Deze winkel bestaat uit maar liefst 3 panden en heeft een enorm uitgebreid assortiment aan speelgoed, boeken, kleding, interieuritems, verzorgingsproducten, keukenartikelen, planten en cadeau items. Het assortiment is niet goed samen te vatten in dit kleine stukje, maar je treft in het assortiment veel mooie, kleinere merken aan en ook veel duurzame producten. Zo hebben ze een ruime selectie aan Zuperzozial producten, de producten van Seepje, de soepen van Kromkommer, de sojawas krijtjes van Crayon Rocks, de sandwichzakjes van Lunchskins en de koffiebekers van Ecoffee.

Hoge Ramen, Grote Overstraat 46-48-50, Deventer

De Vrije Vogel

De Vrije Vogel

Ben je gek op brocante en vintage dan zit je bij De Vrije Vogel in de gezellige Walstraat zeker goed! De winkel bestaat al sinds 2012, maar is sinds kort prominenter gevestigd in de straat waardoor je hier makkelijker naar binnen stad. Het assortiment bestaat uit een unieke mix van brocante, vintage en nieuw design en je wordt er elke keer weer verrast door de prachtige en originele producten.

De Vrije Vogel, Walstraat 23, Deventer

Dille & Kamille

Dille & Kamille

Alhoewel ik normaliter geen groot fan ben van ketens maak ik voor Dille & Kamille graag een uitzondering. Ze hebben hier een heel fijn aanbod aan keukenartikelen, badkamerproducten, speelgoed, kruiden en thee en andere delicatessen. Zero wasters kunnen hier een heleboel handige producten vinden en ik koop hier graag mijn keukenartikelen, mooi speelgoed voor de kinderen en handige zepen om bijvoorbeeld mijn eigen handzeep te maken. Bovenstaande foto is trouwens gemaakt in een ander filiaal van de winkel, de winkel in Deventer is misschien iets kleiner dan je gewend bent, maar ze hebben een ruim assortiment.

Dille & Kamille, Walstraat 59, Deventer

Hof van Twello

Hof van Twello

Stiekem is deze ontzettend leuke plek niet echt in Deventer, maar Twello ligt op een paar minuten van de stad af en het Hof van Twello mag naar mijn mening echt niet in dit overzicht ontbreken! Deze veelzijdige boerderij is een centrum van activiteiten en duurzaamheid in de regio. Alle liefhebbers van tuinieren, lokaal en duurzaam eten en rust en gezelligheid kunnen hier hun hart ophalen. Neem plaats voor een hapje en drankje in de kas of op het terras als het mooi weer is, shop de meest verse en lokale producten in de streekwinkel of bezoek één van de tuinen en neem deel aan de talloze activiteiten die er worden georganiseerd.

Hof van Twello, Rijksstraatweg 17, Twello

2 gedachten over “Mijn favoriete (duurzame) hotspots in Deventer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *