zero waster’s travel companion

Crowdfunding voor Ecosjop in Deventer

Verpakkingsvrij winkelen krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht in ons land en alhoewel helaas niet elke verpakkingsvrije winkel een succes is gebleken zijn de idealen achter de verpakkingsvrije winkels wel meer gemeengoed geworden in ons land en zijn er steeds meer ondernemers die verpakkingsarm of verpakkingsvrij winkelen mogelijk maken. Ook Deventer is wellicht binnenkort een verpakkingsvrije winkel rijker: de crowdfunding voor Ecosjop is in volle gang!

Ecosjop is opgericht door Bianca van Dalen, een ondernemende vrouw die samen met haar gezin probeert zo min mogelijk afval te creëren en die deze positieve en milieuvriendelijke manier van leven ook wil delen met de rest van Deventer. Hierom heeft zij dit jaar Ecosjop opgericht: een klein winkeltje met webshop waar je terecht kunt voor allerlei zero waste artikelen, zoals lunchboxen, bijenwasdoeken, boodschappentassen en-zakken, drinkflessen, bamboe tandenborstels, verzorgingsproducten, schoonmaakartikelen, wasnoten en zeep, maar ook etenswaren als couscous, havervlokken en zonnebloempitten. De Ecosjop is nu gevestigd in een tijdelijke ruimte in het voormalig Geertruidenziekenhuis in Deventer, maar Bianca zou graag de winkel willen verplaatsen naar een meer toegankelijke locatie en het assortiment willen uitbreiden. Om dit pand te kunnen inrichten, voorraden aan te kunnen leggen en alle benodigdheden, zoals een weegschaal, aan te kunnen schaffen is natuurlijk een flink bedrag nodig en daarom is Bianca een crowdfundingscampagne gestart om haar op weg te helpen. Bianca hoopt met de crowdfunding, die loopt tot 22 januari 2017, een bedrag van €9.000,- op te halen.

Wil je ook de crowdfundingscampagne van Bianca steunen? Neem dan een kijkje op de crowdfundingspagina van Ecosjop. Tot die tijd is de Ecosjop natuurlijk ook gewoon te bezoeken aan de Van Calcarstraat 4 in ruimte 6 in Deventer of via de website van Ecosjop.

Update: Helaas heeft de crowdfunding niet genoeg fondsen opgebracht om de winkel te realiseren. Je kunt Ecosjop nog wel bezoeken via de website of iedere eerste zaterdag van de maand in Huis van de Wijk, Spuipad 1 in Deventer.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge