World’s Best News

World’s Best News

In een eerdere editie van Flow Magazine ging een heel artikel over angst en ook de rol die de media daarin speelt. De journalist merkt op dat nieuws entertainment is geworden, een gevecht om de hoogste kijkcijfers, en entertainment is nu: angst brengen. Dit is exact de reden dat ik al jaren geen journaal meer kijk en geen kranten meer lees. Tijdens de zwangerschap van mijn zoon kon ik er gewoon niet langer meer tegen en dat is nooit meer bijgetrokken. Eerlijk gezegd mis ik ook vrij weinig: de écht belangrijke gebeurtenissen zijn toch niet te missen omdat heel social media er vol mee staat en ik vermijd zo wel een dagelijkse portie negativiteit waar ik in de meeste gevallen maar weinig invloed op kan uitoefenen. Al meerdere malen heb ik me afgevraagd waar dit toch voor nodig is en waarom het niet mogelijk is om op minder gruwelijke wijze het nieuws te brengen met meer aandacht voor positief nieuws. Gelukkig zijn er ook alternatieven. Zo brengt World’s Best News dagelijks het meest positieve wereldnieuws om de balans te herstellen.

World's Best News

World’s Best News is een wereldwijde beweging die de nadruk legt op de enorme vooruitgang die wordt geboekt op het terrein van armoede, honger, veiligheid, welvaart, onderwijs en gezondheidszorg. Dit in tegenstelling tot de reguliere media die, zoals ik hierboven al uitlegde, vooral de nadruk leggen op negatieve berichten en dit zo schokkend mogelijk proberen te brengen. De Nederlandse tak van World’s Best News wordt geleid door Ralf Bodelier en startte in januari 2016.  Op dit online platform wordt het mooiste en meest positieve nieuws uit binnen- en buitenland gedeeld in de vorm van opiniestukken, korte berichten en video’s. Zo heeft het platform onlangs bijvoorbeeld de volgende artikelen gepubliceerd: ‘Vrede op Cyprus binnen handbereik’, ‘Afrika wordt democratischer’ en ‘We worden zuiniger met energie’. Heb je een instant boost nodig aan positief nieuws? Neem dan zeker ook eens een kijkje op het ‘al bereikt’ overzicht op de website. Hier zie je in één oogopslag alle positieve ontwikkelingen van de afgelopen decennia op het gebied van natuur & milieu, onderwijs, vrede & veiligheid, gezondheid en honger & armoede. Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste positieve nieuws uit de wereld? Bezoek dan eens de website van World’s Best News en volg ze op social media.There are no comments

Add yours