Wildernis

Wildernis in Amsterdam

Afgelopen weekend was ik weer eens een dagje in Amsterdam om een paar nieuwe en duurzame hotspots te bezoeken. Eén hotspot die al heel lang op mijn lijstje stond en waar ik eindelijk dan eens een bezoek aan heb gebracht is Wildernis aan de Bilderdijkstraat: een prachtige stadstuinwinkel waar je je ogen uitkijkt!

Wildernis

Het laatste jaar ben ik op een missie om mijn huis en tuin te vergroenen. Natuurlijk zijn we al een paar jaar bezig met onze moestuin buiten, maar ook ons interieur is dit jaar flink opgefleurd met een aantal mooie planten en onze leefklimaat is een stuk verbeterd met een paar mooie en onderhoudsarme luchtzuiverende planten. Mijn groene hart begon dan ook wild te kloppen bij het binnenstappen bij Wildernis: wat een groene oase! Bij Wildernis ben je aan het juiste adres voor een brede selectie aan planten, maar ook voor tuinierbenodigdheden, plantenhangers, plantenpotten, (tuinier)boeken, zaden, growkits en allerlei leuke accessoires.

Wildernis

Wildernis is een prachtige winkel die de deuren opende in 2015, opgezet door Mila en Emma: twee vriendinnen met groene vingers en een missie om de stad te vergroenen. Bij Wildernis verkopen ze natuurlijk heel veel prachtige planten en accessoires, maar de zaak is meer dan alleen een winkel. Met de winkel willen ze een boodschap uitdragen: iedereen kan bijdragen aan een groenere, mooiere en gezondere stad en bijdragen aan een gezonder leefklimaat voor mens en dier. Je hoeft geen grote tuin of groene vingers te hebben om aan de slag te gaan: zelfs met een klein balkon of in je vensterbank zijn er al volop mogelijkheden om je directe leefomgeving iets te vergroenen.

Wildernis

Om hun mooie boodschap uit te dragen werken de meiden van Wildernis volop samen met andere organisaties en groenprofessionals. Zo zetten zijn diverse projecten op en organiseren ze cursussen en workshops over planten en tuinieren. Daarnaast helpen ze buurtbewoners die aan het tuinieren zijn geslagen een handje met hun gereedschap leenhoek: tegen borg kunnen mensen uit de buurt het gereedschap van Wildernis gratis lenen. Wat een mooi gebaar!

Wildernis

Naast dat je bij Wildernis aan het goede adres bent voor prachtige planten en accessoires voor in huis en een heleboel handige kennis en tips voor jouw eigen tuin kun je hier dus ook diverse workshops volgen op het gebied van (moes)tuinieren, stadstuinieren, bloemen en kamerplanten. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw workshopprogramma voor 2017, maar in het afgelopen jaar werden er bijvoorbeeld workshops georganiseerd waarbij door diverse professionals werd geleerd hoe je zelf een terrarium maakt, verft met bloemen of een macramé plantenhanger maakt.

Wildernis

Je vindt Wildernis aan de Bilderdijkstraat 165-F in Amsterdam. De winkel is 7 dagen per week geopend. Voor meer informatie over deze mooie winkel kun je een bezoek brengen aan de website van Wildernis. Om op de hoogte te blijven van hun leuke workshops en assortiment en allerlei andere groene activiteiten in het land kun je ook de Facebookpagina van Wildernis volgen voor regelmatige nieuwtjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *