wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes

In mijn zoektocht naar duurzamere alternatieven voor alledaagse producten was een duurzame manier van gezichtsreiniging toch één van mijn prioriteiten. Ik ben nooit een grootverbruiker geweest van wattenschijfjes en ik draag bijna nooit make-up, maar je gezicht ’s ochtends en ’s avonds schoonmaken met washandjes of katoenen doekjes leidt toch tot flink wat meer was. Gelukkig maakte ik enige tijd geleden kennis met het fenomeen wasbare wattenschijfjes en kreeg ik onlangs de gelegenheid om deze eens uit te proberen.

Wasbare wattenschijfjes

Iris van de webshop Druantia bood mij enige tijd geleden de gelegenheid om eens kennis te maken met een aantal mooie zero waste verzorgingsproducten. Ik ontving een pakketje met de producten van Pachamamaï en een pakket met de wasbare wattenschijfjes van Les Tendances d’Emma. De eco belle kit die ik heb ontvangen bestond uit 15 wasbare wattenschijfjes (van 20 bij 20 cm), een opbergbox en een heel handig en robuust wasnetje. De producten van Les Tendances d’Emma worden gemaakt in Frankrijk via sociale werkplaatsen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De wattenschijfjes zijn van biologisch gecertificeerd en fair trade katoen of, zoals in het pakket dat ik heb gekregen, van eucalyptusvezel, en het kistje is gemaakt van PEFC hout van duurzaam bosbeheer. Mooi dat de wattenschijfjes niet alleen zero waste zijn, maar ook nog eens op sociaal en ecologisch vlak een verantwoorde keuze zijn.

Wasbare wattenschijfjes

De wattenschijfjes zijn erg fijn in gebruik. Ik raad wel aan om de schijfjes voor gebruik te wassen omdat ze de eerste keer nog wat vezels afgeven, maar daarna heb ik daar geen last meer van gehad. Ik gebruik de wattenschijfjes elke dag en zelfs na een flink aantal wasbeurten zijn ze nog heerlijk zacht. Ik bewaar de wattenschijfjes in een glazen pot om ze schoon en droog te houden, maar je kunt ze natuurlijk ook in het meegeleverde houten doosje bewaren in de badkamer. Wil je zelf ook zo’n mooi pakket met wasbare wattenschijfjes bestellen? Dat kan bijvoorbeeld voor €29,95 via de webshop van Druantia. Er zijn nog meer merken op de markt die wasbare wattenschijfjes verkopen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de wattenschijfjes zelf te maken. Op Bespoke By You vind je bijvoorbeeld een handige DIY voor wattenschijfjes waar geen naaimachine aan te pas komt.

Deze review is geschreven in samenwerking met Druantia en bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

8 gedachten over “Wasbare wattenschijfjes”

  1. Ik kwam je berichtje tegen op Facebook en ben meteen even gaan kijken! Ik ben hier ook naar op zoek, want ik gebruik dus wel véél watjes. En shame on me, ik doe dat nog onduurzaam. Ik wil dus ook graag over op dit. Dit ziet er érg goed uit!!

    1. Wattenschijfjes is echt iets wat supermakkelijk te vervangen is en dit is een heel duurzaam alternatief. Ik kan het echt van harte aanbevelen en ik vind dit zelfs prettiger in gebruik dan reguliere wattenschijfjes omdat het zo lekker zacht is.

  2. Zeker een toevoeging voor in de badkamer. Mooi product, wel wat prijzig. Het staat nog steeds op mijn lijstje om zelf te maken. Nu gebruik ik gewoon water en reiniging en zo’n hydrofiel washandje van m’n dochter 😉

    1. Het is inderdaad wat prijzig, maar je krijgt er wel een heel pakket voor en het is ook nog eens van bio katoen en fairtrade. Het is voordeliger om het zelf te maken natuurlijk en ik kan het echt van harte aanbevelen, zo handig! Ik gebruikte tot voor kort ook katoenen doekjes of washandjes (inderdaad ook van mijn kinderen, haha), maar het leverde zoveel meer was op.

  3. Deze zien er wel heel mooi uit! Zelf gebruik ik geen wattenschijfjes, want geen make-up. Maar dochterlief vind dat af en toe wel leuk. Ze maakt nu de laatste schijfjes in huis op, maar daarna gaan we over op wasbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *