De eerlijke onderneming

Kijktip: De Eerlijke Onderneming

Na een periode van afwezigheid is Tegenlicht sinds enkele weken weer terug op de buis en daar ben ik echt heel erg gelukkig mee. Alhoewel ik zelf geen televisie aansluiting meer heb zijn er nog een aantal programma’s waar ik zeker voor ga zitten via Uitzending Gemist, en Tegenlicht hoort absoluut in dat rijtje thuis. Eind vorige maand werd er een aflevering uitgezonden over De Eerlijke Onderneming en ik kan nu zeggen dat dit één van mijn favoriete afleveringen ooit is!

De eerlijke onderneming

Centraal in de Tegenlichtaflevering ‘De Eerlijke Onderneming’ staat Bas van Abel: ontwerper en initiatiefnemer van de Fair Phone. Bas van Abel had met de Fair Phone een visie voor ogen van een mobiele telefoon waarbij mens en natuur zo min mogelijk worden uitgebuit. Om dit te bewerkstelligen wil hij zich met de productie van de telefoon middenin de markt plaatsen om zo te laten zien dat verandering en eerlijk ondernemen wel degelijk mogelijk is. Wat volgt in deze aflevering is een prachtige schets van de strijd, duivelse dilemma’s en obstakels waar niet alleen Bas van Abel mee te maken kreeg, maar vrijwel iedereen die een duurzame en eerlijke onderneming wil starten.

De eerlijke onderneming

De aflevering ‘De Eerlijke Onderneming’ werd uitgezonden op 23 oktober, maar is nu nog steeds terug te kijken via onderstaande video of de website van Tegenlicht.

Bron foto’s: VPRO Tegenlicht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *