Still Berning

Kijktip: Still Berning

Alweer een kijktip? Jazeker. Gister gaf ik de VPRO Tegenlicht documentaire ‘De Eerlijke Onderneming‘ al als kijktip en vandaag heb ik weer een Tegenlicht aanrader voor jullie. Na de bedroevende Amerikaanse verkiezingsuitslagen van gister kunnen we allemaal wel een sprankje hoop gebruiken en daarom raad ik iedereen aan om ‘Still Berning’ te kijken.

Still Berning

Uit, mijns inziens, de meest smerige en oppervlakkige verkiezingsstrijd ooit is toch nog iets moois gekomen en dat is Bernie Sanders. Alhoewel hij de strijd verloor en Hillary Clinton (op schandalige wijze ook nog eens) naar voren werd geschoven als presidentskandidaat namens de Democraten wist hij enorme indruk te maken op een grote en diverse groep mensen en was de steun van deze achterban onvoorwaardelijk. Hij heeft het misschien niet gered tot presidentschap, maar met zijn strijd wel een nieuwe politieke beweging in gang gezet die zelfs na zijn verlies door is gezet in de vorm van een actieve en diverse beweging die het Amerikaanse politieke stelsel wil omvormen. In deze Tegenlicht aflevering zie je hoe Bernie Sanders als inspiratiebron heeft gediend voor al deze mensen en hoe deze nieuwe beweging van plan is om het politiek stelsel om te gooien. Je kunt de Tegenlicht aflevering ‘Still Berning’ hieronder bekijken of via de website van Tegenlicht.

Bron foto’s: VPRO Tegenlicht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *