Sinterklaas

Recycle Sint

Sinds afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in het land en na een grootse intocht en het zetten van de schoen wordt het voor alle papa’s en mama’s alweer tijd om na te denken over cadeaus voor 5 december. Alhoewel Sinterklaas de laatste jaren nogal onder vuur ligt vanwege de pietendiscussie blijft het een leuk kinderfeest waar kindjes in het hele land al maanden naar uitkijken. Toch brengt zo’n feest voor veel ouders toch wat stress mee, want de maand december is al zo’n drukke en dure maand. Wij hebben wel even flink getwijfeld of we Sinterklaas zouden vieren met onze kinderen, maar aangezien er op zijn peuterspeelzaal toch flink wat aandacht aan wordt besteed leek het een beetje zielig om er helemaal niets aan te doen. Daarom hebben we besloten wel Sinterklaas te vieren, maar dit zo eenvoudig en duurzaam mogelijk te doen. Wij kiezen voor veel zelfgemaakte lekkernijen, een nadruk op gezellig samenzijn en een paar eenvoudige cadeaus die veelal zelfgemaakt of tweedehands zijn. Om ook zo voordelig en duurzaam mogelijk Sinterklaas te vieren wil ik jullie graag kennis laten maken met het mooie initiatief Recycle Sint.

In de maand december krijgen kinderen ontzettend veel cadeaus en het overgrote deel van de cadeaus is hier toch vaak speelgoed. Hoe leuk ze de cadeaus ook vinden, met het overgrote deel wordt nauwelijks gespeeld. Ik ruim regelmatig het speelgoed van mijn kinderen op en op een paar stukken speelgoed na wordt het weggezette speelgoed niet eens gemist. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om andere kinderen hier blij mee te maken en dat kun je doen door dit speelgoed weg te geven via de Goedzak actie van Albert Heijn, maar ook door deel te nemen aan de Recycle Sint. Dit mooie initiatief spoort mensen in het hele land aan om een ruilmarkt voor en door ouders te organiseren waar cadeaus kunnen worden geruild met elkaar zodat het oude speelgoed een mooie nieuwe bestemming krijgt en jij duurzaam en voordelig nieuwe, leuke cadeaus hebt voor de feestdagen.

Het concept is eenvoudig: een groep mensen organiseert op eigen gelegenheid een ruilavond en iedere aanwezige neemt speelgoed mee waar de eigen kinderen op uitgekeken zijn. Dit speelgoed wordt ingeleverd en voor ieder stuk speelgoed mag een ander stuk speelgoed uitgezocht worden. Hoe dit wordt vormgegeven is natuurlijk aan de organisatoren zelf. Zo kun je waardepunten verbinden aan de waarde van een stuk speelgoed zodat de ruil zo ‘eerlijk’ mogelijk verloopt en je kunt er als groep voor kiezen om al het overgebleven speelgoed te doneren aan een goed doel zodat ook minder fortuinlijke kinderen een fijne Sinterklaas hebben. Voor meer informatie over het initiatief, een overzicht van de gemeentes waar er binnenkort een ruilavond wordt georganiseerd en templates voor flyers om zelf een evenement te organiseren vind je op de Facebookpagina van Recycle Sint.

2 gedachten over “Recycle Sint”

  1. Leuke ideeën! Al word het speelgoed hier in huis steeds minder nu de dames groter worden. Sint mag onze deur dit jaar ook voorbij. Ze vieren liever kerst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *