Let’s Gro

Let’s Gro

Net als vorig jaar zal Groningen ook dit jaar het inspiratiefestival Let’s Gro organiseren waarbij de toekomst van de stad centraal staat. Maar liefst vier dagen lang staat de binnenstad van Groningen in het teken van leerzame bijeenkomsten, debatten, goede gesprekken, inspiratie en natuurlijk een flinke portie gezelligheid.

Dat Groningen meer te bieden heeft dan ruimte en gas mag duidelijk zijn. Regelmatig schrijf ik over de vele leuke hotspots in de stad, de innovatieve ondernemingen en de diverse sociale en duurzame initiatieven die hier als paddenstoelen uit de grond schieten. Al dit en nog veel meer staat centraal tijdens Let’s Gro: het stadsfestival waar iedereen in de stad samen nadenkt en debatteert over de toekomst van Groningen en om te laten zien wat er allemaal al gebeurt in de stad. Het festival is ontstaan uit de behoefte om mensen in de stad te inspireren, enthousiasmeren en mobiliseren op het gebied van onder andere innovatie, sociale vraagstukken, leefbaarheid en duurzaamheid. Tijdens deze editie van het festival ligt er een extra nadruk op (online) ICT, economie en sociale innovaties. Het programma is ontzettend uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. Zo kun je de Mobiele Theetuin of de Virtual Reality Cinema bezoeken, leren van faalervaringen bij het Failure Lab, meer leren over veiligheid en online privacy tijdens de lezing ‘Security of Things’, een mini-college over zonnepanelen volgen, aanschuiven bij het diversiteitscafé of jouw kleding ruilen voor nieuwe pareltjes bij Swap Your Stuff.

Let’s Gro vindt plaats van 9 tot en met 12 november rondom de Grote Markt in Groningen. Voor meer informatie over het festival en het zeer uitgebreide programma kun je een bezoek brengen aan de website van Let’s Gro. Hier kun je heel eenvoudig zoeken naar leuke evenementen die passen bij jouw interesses en je kunt zelfs een heel eigen programma opstellen zodat je niets hoeft te missen.

Bron foto: https://www.facebook.com/letsgroThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge