Food Choices

Kijktip: Food Choices

Dat een gezonde lifestyle met een nadruk op plantaardige voeding steeds populairder wordt is niet alleen in supermarkten merkbaar, maar ook zeker in de media. Steeds meer tijdschriften en boeken verschijnen over dit onderwerp en ook op televisie en in documentaires worden steeds vaker de voordelen van een plantaardig dieet uitgelicht. Natuurlijk mag je, als je geïnteresseerd bent in voeding en gezondheid, documentaires als Forks over Knives en Vegucated niet missen, en sinds kort is er weer een ontzettend interessante documentaire te zien: Food Choices.

In Food Choices neemt filmmaker Michal Siewierski de kijkers mee op zijn drie jaar durende reis op zoek naar de waarheid over voeding en gezondheid. Hij onderzoekt de invloed van onze voedingskeuzes op de gezondheid, de dieren en het milieu. De film is een documentatie van alle interviews die hij heeft gevoerd met 28 vooraanstaande experts en ervaringsdeskundigen, zoals Dr. T. Collin Campbell, een Amerikaanse biochemicus gespecialiseerd in het effect van voeding op de gezondheid, Joe Cross, bekend van zijn documentaire Fat, Sick & Nearly Dead, Dr. John McDougall, arts en auteur, en Rich Roll, atleet en spokesperson voor een plant-based lifestyle. Ben je altijd al benieuwd geweest naar de gezondheidsvoor- en nadelen van een plantaardig dieet? Wil je weten of je nu wel of niet visolie moet slikken? En hoe zit het ook alweer met eiwitten? Dat en nog veel meer ontdek je tijdens het kijken. De documentaire Food Choices in sinds kort op Netflix te bekijken. Voor meer informatie over de documentaire kun je een bezoek brengen aan de website van Food Choices.There are 2 comments

Add yours
  1. Tamara

    Ik heb hem geprobeerd te kijken maar na 20 minuten uitgezet. Vind het heel jammer dat er meteen vanaf het begin gehamerd wordt op plantaardig beter en hoe dat de heilige graal van duurzaamheid zou moeten zijn. Iets genuanceerder en daarmee minder Amerikaans was fijn geweest. Misschien dat ik hem nog ga uitkijken, maar dat zal wel enige moeite gaan kosten ben ik bang.

    • awkwardduckling

      Dat snap ik helemaal, ik vond het in de eerste instantie ook wel heel erg gericht op puur plantaardig eten, maar ik denk dat ik er ondertussen zo aan gewend ben geraakt door andere documentaires dat ik me er iets minder aan stoor. Wellicht komt dat ook omdat het meer in mijn straatje en eetpatroon past en het is en blijf natuurlijk een Amerikaanse docu ;).


Post a new comment