favoriete-vega-kookboeken

Mijn favoriete vega(n) kookboeken

Steeds meer mensen gaan bewust met hun eten om, op allerlei verschillende manieren. Sommige mensen kopen meer lokaal en eten meer met de seizoenen, andere mensen kiezen vaker voor biologisch en ook steeds meer mensen kiezen voor minder of juist helemaal geen vlees en vis. Al een paar jaar kiezen wij vaker voor biologisch en kopen we liever lokaal, en sinds begin dit jaar heb ik de overstap gemaakt naar een volledig vegetarisch dieet, maar daarvoor at ik ook al vrij weinig vlees en vis. Ik heb deze overstap geleidelijk aan gemaakt en deze transitie was eigenlijk heel eenvoudig en natuurlijk omdat ik me volop heb laten inspireren in de keuken door diverse fijne vega(n) kookboeken. Vandaag deel ik mijn favoriete kookboeken met jullie.

The Green Kitchen

Green Kitchen kookboeken

David en Luise van mijn absolute lievelingsblog, Green Kitchen Stories, delen al sinds 2009 online hun favoriete plantaardige recepten met lezers over de hele wereld en hun gigantische succes heeft ondertussen al geleid tot 3 kookboeken. Alledrie de kookboeken staan in mijn kast en behoren tot mijn favoriete kookboeken ooit. Hun allereerste kookboek, The Green Kitchen, is een verzameling van hun meest succesvolle en favoriete recepten terwijl hun tweede kookboek, The Green Kitchen Travels, een verzameling is van alle recepten die zijn geïnspireerd door hun reizen, smaakbelevenissen en ontmoetingen in Denemarken, Zweden, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, de Verenigde Staten, Mexico, Marokko, India, Sri Lanka, Bali, Thailand, Vietnam en China. Hun meest recente boek, The Green Kitchen Smoothies, verscheen eerder dit jaar en staat vol met heerlijke recepten voor smoothies, sapjes, notenmelk en desserts. Ik kan alledrie de boeken van harte aanbevelen!

The Green Kitchen
The Green Kitchen Travels
The Green Kitchen Smoothies

Deliciously Ella

Deliciously Ella

Nog een ontdekking die ik nog niet eens zo lang geleden heb gedaan, maar waar ik nog steeds erg blij mee ben is Deliciously Ella. Begin dit jaar schreef ik al een uitgebreide review van haar boek Deliciously Ella en later dit jaar verscheen haar tweede boek, Elke Dag Deliciously Ella, ook in de schappen. Ella Mills-Woodward deelt op haar blog en in haar boeken een heleboel heerlijke recepten met enkel natuurlijke en plantaardige ingrediënten. De recepten zijn vrij van zowel suiker, zuivel als gluten, maar heel erg smaakvol. Vooral voor gezonde en smakelijke tussendoortjes raadpleeg ik haar boek regelmatig.

Deliciously Ella
Elke Dag Deliciously Ella

Thug Kitchen

Thug Kitchen

Ik volg Thug Kitchen nog niet zo lang, maar van hun kookboeken ben ik in korte tijd groot fan geworden. Het motto van Thug Kitchen, een Amerikaans foodblog, is ‘Eat like you give a fuck!’ en met deze no nonsense benadering van eten maken ze plantaardig en gezond koken voor iedereen toegankelijk. Hun allereerste boek, Thug Kitchen, verscheen in 2015 in het Nederlands en staat boordevol smaakvolle, uitgesproken en plantaardige gerechten voor elk moment van de dag. Hun tweede boek, Thug Kitchen Feestvoer, verscheen eerder dit jaar en staat vol met recepten voor feestjes en speciale gelegenheden.

Thug Kitchen (Engels)
Thug Kitchen Feestvoer

Oh She Glows

thee

Het lijkt wel of al mijn favoriete kookboeken geschreven zijn door foodbloggers, maar ook het Oh She Glows kookboek van Angela Liddon, naar het gelijknamige populaire blog, is één van mijn favorieten. Een review van het boek staat al heel lang in de wacht, maar komt zeker binnenkort voorbij. Het kookboek bevat namelijk meer dan 100 recepten voor elk moment van de dag. De recepten zijn allemaal vegan en soms ook glutenvrij en suikervrij. Mijn wishlist om nog te maken uit dit kookboek is nog enorm (vandaar dat de review nog niet is verschenen), maar de smoothies uit het boek zijn al grote favoriet hier in huis.

The Oh She Glows Cookbook (Engels)

Mijn favoriete vega(n) kookboeken

Dit artikel bevat affiliatelinks naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment