De Ulebelt

De Ulebelt

Alhoewel ik het soms nog erg wennen vind om niet meer in de Randstad te wonen heeft het wonen in Oost-Nederland ook zo zijn voordelen. Zo wonen we hier veel meer nabij de natuur, zijn er volop streekmarkten, molens en boerderijwinkels in de buurt en vind je hier mooie initiatieven zoals de Ulebelt: een natuur- en milieueducatiecentrum en kinderboerderij in één.

De Ulebelt

De Ulebelt is een enorm divers terrein waar volop aandacht is voor natuur- en milieueducatie, maar waar je ook een kinderboerderij, natuurspeelplaats, diverse thematuinen, dagopvang, dagbesteding, konijnenopvang en terras vindt. Het is een perfect middagje uit met kinderen en een leuke plek om zowel als gezin of als school meer te leren over de natuur. Naast alle vaste activiteiten heeft het centrum ook een volle agenda met leuke activiteiten als knutselmiddagen, een Kerstmarkt, een modderdag en diverse educatieve bijeenkomsten.

De Ulebelt

De Ulebelt is in de eerste plaats voornamelijk een natuur- en milieueducatiecentrum en biedt een uitgebreid educatief aanbod over natuur, milieu en duurzaamheid voor het basisonderwijs. Zo stellen ze diverse leskisten, materialen en buitenlessen op eigen terrein beschikbaar voor de basisscholen in Deventer om kinderen meer te betrekken bij de natuur. In de schooltuinen op het terrein leren kinderen alles over (het zelf verbouwen van) groente en fruit en zowel op de scholen in Deventer als bij de Ulenbelt is veel aandacht voor energie educatie.

De Ulebelt

Over dieren valt van alles te leren tijdens een bezoek aan de Kinderboerderij op het terrein waar kinderen (en volwassenen) van dichtbij kennis kunnen maken met schapen, kippen, vogels, geiten, paarden, ezels en varkens. Ook heeft de Ulebelt een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren. Ze vangen zowel zwerfdieren op als dieren waar mensen geen plek meer voor hebben thuis. Je kunt als bezoeker ook een huisdier kopen bij de Ulebelt, maar konijnen worden alleen als koppel verkocht of aan mensen die al een konijn thuis hebben.

De Ulebelt

Eén van de voornaamste redenen waarom wij de Ulebelt zo leuk vinden is vanwege de natuurspeelplaats De Takkenbende. Hier kunnen kinderen spelen met water, zand, takken en hout en op de met hout, touw en andere natuurlijke materialen gebouwde speeltoestellen. Je ziet kinderen hier optimaal genieten van het ‘ruige’ terrein en rondrennen van het ene klimtoestel naar het andere. Reken er maar wel op dat ze vies worden, maar daar is deze natuurspeelplaats natuurlijk ook voor bedoeld. De Ulebelt heeft twee van deze natuurspeelplekken op het terrein waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

De Ulebelt

Na een middag spelen heb je natuurlijk ook wel trek in iets lekkers en daarvoor kun je neerstrijken op het kleine terras bij de Kikkerkeet. Deze kleine horecastand is geopend van april tot en met oktober op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag in de middag zodat je hier even plaats kunt nemen voor een ijsje of een hapje en drankje. Je moet echter niet bang zijn voor pluimvee want op het terras word je gegarandeerd gezelschap gehouden door de kippen van het terrein.

De Ulebelt

Je vindt de Ulebelt aan de Maatmansweg 3 in Deventer. Het terrein is alle dagen van de week van zonsopgang tot zonsondergang geopend en de kinderboerderij is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend en op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over dit mooie centrum en de diverse activiteiten die hier worden georganiseerd kun je een bezoek brengen aan de website van de Ulebelt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *