Mindfulness

Tot rust komen met de Calm app

Jullie hebben er naar mijn idee (hopelijk) weinig van gemerkt, maar na de geboorte van mijn dochter afgelopen juli is het leven achter de schermen van Awkward Duckling nog hectischer geworden dan het al was. Met twee jonge kinderen en werken vanuit huis is het leven erg druk en de behoefte aan rust en regelmaat is meer aanwezig dan ooit: zowel voor mijn kinderen als mijzelf. Om mijn leven wat meer in balans te brengen ben ik me de laatste maanden nog meer dan voorheen gaan verdiepen in yoga, meditatie en mindfulness. Zo langzaamaan ontdek ik wat wel en niet werkt voor mij en ik wil jullie graag kennis laten maken met een aantal fijne platformen waar ik persoonlijk erg over te spreken ben. Zo maak ik de laatste maanden veel gebruik van het platform Calm: een handige app voor fijne meditaties en een kennismaking met mindfulness.

zen

Ik ben niet helemaal onbekend met meditatie: ik heb ik het verleden relatief veel yoga en meditatie gedaan en vorig jaar heb ik al een ruime periode gebruik gemaakt van het programma van Headspace. Alhoewel ik het programma van Headspace erg prettig vind merkte ik dat ik behoefte had aan een andere vorm van meditatie en een andere vorm van begeleiding. Ik kwam uit bij de app van Calm en vind de app na drie maanden intensief gebruik nog steeds een absolute aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan een moment voor zichzelf, een moment van rust en een stuk bewustwording.

Calm app

In de app van Calm kun je kiezen voor zowel onbegeleide meditaties als begeleide meditaties. Als je begint met Calm kun je kiezen voor een specifiek programma om te volgen. Zo maak je kennis met meditatie, mindfulness en het platform door middel van programma’s als 7 Days of Calm, 7 Days of Happiness, 7 Days of Gratitude of 7 Days of Sleep. Gedurende 7 dagen maak je tijdens dagelijkse meditaties van ongeveer 10 minuten kennis met mindfulness, de voordelen van meditatie voor de gezondheid en het algehele welzijn en leer je hoe dit kan bijdragen aan meer rust, geluk, dankbaarheid of mindfulness in je leven. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een andere vorm van meditatie te volgen. Zo zijn er begeleide meditaties in de vorm van een Body Scan van verschillende lengtes, waarbij de focus ligt op de ontspanning van het lichaam en de bewustwording van het lichaam, maar ook meditaties met een focus op Forgiveness of bijvoorbeeld Loving-Kindness. Als je de voorkeur geeft aan een onbegeleide meditatie kun je gebruik maken van een timer, maar ook kiezen voor een meditatie zonder timer waarbij een regelmatig klinkende gong je bij het hier en nu houdt. Naast de gratis versie is er ook nog een betaald lidmaatschap waarbij je toegang krijgt tot nog meer content in de app. Met een lidmaatschap krijg je toegang tot meerdere 7 Days programma’s, de 21 Days vervolgprogramma’s, waarin je dieper ingaat op de materie, en nog meer begeleide meditatieprogramma’s, zoals Deep Concentration, Emergency Calm, Calming Anxiety, Deep Sleep, Calm Kids en Non-Judgment.

Calm app

Breng eens een bezoek aan de website van Calm voor een impressie van het platform en meer informatie. De app is gratis te downloaden via de Appstore of Google Play. Voor volledige toegang tot het programma kun je een lidmaatschap afsluiten vanaf $4,99 per maand. Als uitbreiding op de app hebben de initiatiefnemers van Calm ook een Calm blog, waar je een heleboel informatie vindt over meditatie en mindfulness, en het Calm boek, vol handige tips, trucs en gewoontes om je leven mindful en kalmer te maken.

Dit artikel bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. There are no comments

Add yours