Blendle

Blendle

In het artikel ‘Minimaliseren: 10 dingen die direct de deur uit mogen‘ dat ik onlangs publiceerde liet ik al weten dat het enorm opruimt in huis als je de stapels tijdschriften in huis eens flink onder handen neemt. Velen van ons vinden het fijn om op de hoogte te blijven van de actualiteiten en hun interesses via tijdschriften en kranten of om gewoon ontspannen met een fijn tijdschrift. Toch zorgt dit elke keer weer voor een nieuwe lading papier in huis wat niet alleen veel ruimte inneemt, maar ook zorgt voor een behoorlijke hoeveelheid oud papier. Erg zonde natuurlijk, vooral omdat er tegenwoordig genoeg alternatieven zijn om papierloos te kunnen bladeren door divere tijdschriften en kranten. Eén zo’n alternatief is Blendle: een online platform waar je altijd toegang hebt tot jouw favoriete kranten en tijdschriften.

Blendle

Blendle is een Nederlands platform opgericht door Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping dat de laatste jaren in rap tempo is gegroeid. In Blendle vind je de grootste tijdschriften en kranten uit binnen- en buitenland op één handig platform. Je leest via Blendle bijvoorbeeld grote kranten als de Volkskrant, NRC.Next, AD, De Telegraaf, Trouw en Het Parool, maar ook regionale kranten als De Stentor, de Leeuwarder Courant, Eindhovens Dagblad en De Gelderlander. Ook grote internationale kranten als The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal en Die Zeit zijn opgenomen op het platform. Qua tijdschriften is het aanbod ook al indrukwekkend te noemen en flink gegroeid de laatste jaren. Zo lees je hier bijvoorbeeld artikelen uit Psychologie Magazine, Vrij Nederland, Margriet, KIJK, Quest, Linda., VIVA en ELLE Eten, maar ook internationale uitgaven van Newsweek, TIME en Charlie Magazine.

Blendle

Bij Blendle koop je geen hele edities online, maar betaal je per gelezen artikel. Dit onderscheidt het platform van andere online leesplatformen als Bliyoo, waar je een maandelijks bedrag betaalt en toegang krijgt tot boeken en tijdschriften in hun geheel. Op deze manier hoef je niet te betalen voor een hele editie terwijl je slechts geïnteresseerd bent in één of enkele artikelen. Naast de toegang tot losse artikelen is Blendle ook ontzettend handig om op de hoogte te houden van de actualiteiten en de laatste nieuwtjes in de gebieden waar jouw interesses liggen. Je kunt jouw persoonlijke interesses op het platform aangeven en Blendle zorgt ervoor dat jij al deze artikelen ontvangt. Het aanbod wordt zo erg gepersonaliseerd en je hebt in één overzicht alles wat jij die dag niet ‘mag’ missen. Daarnaast kun je diverse mensen volgen, zoals vrienden van Facebook en Twitter, zodat je ook op de hoogte bent van wat zij zoal lezen via Blendle. Alle artikelen die je interessant vindt kun je direct via het platform lezen, maar ook bewaren in jouw leeslijst voor een later moment.

Blendle

Blendle is heel eenvoudig te gebruiken via meerdere platformen. Zo heb je toegang via de desktop en de tablet, maar is er ook een handige app voor de smartphone. Je kunt instellen dat je dagelijks een e-mail ontvangt met een aantal uitgelichte artikelen zodat je niets belangrijks meer hoeft te missen. Betalen voor artikelen gaat met een tegoed dat je iedere keer weer eenvoudig kunt opwaarderen en als je een abonnement hebt op een krant of tijdschrift kun je dat abonnement koppelen aan je account zodat je gratis toegang krijgt tot dat specifieke medium. Mocht je na het lezen van een artikel toch niet tevreden zijn dan kun je met een simpele druk op de knop ook jouw tegoed weer terugvragen. Neem eens een kijkje op de website van Blendle om een indruk te krijgen van het platform en het assortiment. Je meldt je heel eenvoudig (en gratis!) aan bij Blendle met jouw e-mailadres en het aangeven van jouw favoriete bladen en jouw interesses. Door via de e-mail jouw aanmelding te bevestigen ontvang je direct een kennismakingstegoed van €2,50. Heel veel leesplezier!

Bron foto’s: BlendleThere are no comments

Add yours