biologische markt Maastricht

Biologische markt Maastricht

Elke vrijdag laat ik jullie op Awkward Duckling kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Vandaag is het de beurt aan de biologische markt Maastricht: een markt die al meer dan 20 jaar meedraait en nog steeds elke week goed bezocht wordt in Wyck.

Vorige week liet ik jullie ook al kennismaken met een andere streekmarkt in Maastricht, de Schemermarkt, die elke donderdagavond wordt georganiseerd in De Brandweerkazerne. De biologische markt in Maastricht, waar ik het vandaag graag over wil hebben, vind ook elke donderdag plaats, maar dan in de middag. Deze markt bestaat al sinds 1995 en is in de loop der jaren wel van locatie veranderd, maar nog steeds dé plek voor lokale, smakelijke en biologische producten uit de regio. Tegenwoordig wordt de markt wekelijks georganiseerd in Wyck, een hippe buurt in Maastricht.

biologische markt Maastricht

Op de biologische markt kun je elke donderdagmiddag terecht voor al je dagelijkse verse boodschappen. De markt is klein, maar de producten die hier worden verkocht zijn een bezoek wel zeker waard. Zo haal je bijvoorbeeld verse groente en fruit bij LimBio. LimBio teelt en verwerkt zelf oude fruitrassen van hoogstambomen, maar verkoopt op de markt ook een uitgebreid assortiment aan biologische groente en fruit. Bij Michaelshof kun je terecht voor kaas- en andere zuivelproducten. De bio-dynamische koeienkazen maken ze in hun eigen kaasmakerij, maar ze bieden ook geiten- en schapenkazen aan en diverse andere melkproducten. Op de markt kun je ook terecht voor ambachtelijk brood en banket van Benoît Segonds en kruiden en specerijen van het Biologisch Kruidentuintje.

De biologische markt Maastricht vindt elke donderdag plaats van 13.30 uur tot 18.30 uur in de Stationsstraat in Wyck. Voor meer informatie over de markt en de diverse aanbieders kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van de biologische markt Maastricht.

Ook leuk in Maastricht:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/biologischemarkt.maastricht/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *