Before the Flood

Kijktip: Before the Flood

Eerder deze maand zag ik één van de meest indrukwekkende documentaires over duurzaamheid die ik de laatste jaren heb gezien: Before the Flood. Deze documentaire over klimaatverandering zal, hopelijk, net zoveel invloed hebben en indruk maken op het publiek als dat Al Gore’s An Inconvenient Truth 10 jaar geleden heeft gehad. Want een wake up call is nu nog meer nodig dan voorheen.

In Before the Flood gaat niemand minder dan Leonardo diCaprio op wereldreis om ons als kijker te laten zien wat de realiteit van de klimaatveranderingen is. Hij confronteert de kijkers met de smeltende poolkappen, de grootschalige ontbossing voor palmolieplantages, de Great Canadian Oil Sands en de meest vervuilde stad ter wereld, New Delhi in India. Hij gaat in gesprek met wetenschappers, wereldleiders, activisten en betrokkenen om een beter beeld te krijgen van de complexiteit van klimaatverandering. Dat Leonardo diCaprio zo nauw betrokken is bij deze documentaire is geen verrassing: hij is al jarenlang voorvechter van een duurzamere wereld en dit past helemaal bij zijn idealen en de documentaire is ook op zijn initiatief opgenomen.

Alhoewel je na het kijken van de documentaire wellicht het gevoel hebt dat het er wel heel slecht voorstaat met de wereld heeft de documentaire ook een hoopvolle en positieve boodschap. We kunnen met z’n allen wel degelijk een verschil maken, het belangrijkste daarbij is bewustwording. Daarom geldt: hoe meer mensen deze documentaire kijken, hoe beter! De documentaire is gemaakt in opdracht van National Geographic en was tot 6 november gratis te bekijken via YouTube. Alhoewel de documentaire officieel niet meer gratis beschikbaar is, zijn er nog steeds versies beschikbaar op YouTube. Voor meer informatie over de documentaire of om de documentaire te huren of kopen kun je een bezoek brengen aan de website van Before the Flood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *