Zero Waster’s Travel Companion

The Zero Waster’s Travel Companion

De zero waste lifestyle is internationaal enorm in opkomst: steeds meer mensen kiezen ervoor om hun boodschappen en andere aankopen zo verpakkingsvrij mogelijk te doen om zo hun milieu impact te verminderen. Verpakkingsvrij leven is thuis al een enorme uitdaging, maar op reis vormt dit zelfs voor de meest doorgewinterde zero waster een probleem. Daarom heeft het Zero Waste Bloggers Network de laatste maanden enorm hard gewerkt aan The Zero Waster’s Travel Companion: een e-book vol zero waste adressen wereldwijd.

The Zero Waster’s Travel Companion biedt zero waste-vriendelijke adressen in 32 steden wereldwijd, waaronder Parijs, Berlijn, Londen, Hongkong, Melbourne, Johannesburg en ons eigen Arnhem (in kaart gebracht door Yvonne van Y Fair Productions). De gids bevat adressen voor winkels en restaurants, maar ook diverse activiteiten. Hier kun je verpakkingsvrij winkelen, take out maaltijden meenemen in je eigen containers, tweedehands winkelen of ongebruikte items doneren. De adressen in de steden zijn door locals zelfs verzameld en beschreven, allemaal doorgewinterde zero wasters die zijn aangesloten bij het Zero Waste Bloggers Network. Dit online netwerk, waar ik zelf ook lid van ben, is in 2015 opgericht door blogger Inge Echterhölter van GRüNISH en zet zich in voor de promotie van zero waste, zowel online als offline. Het netwerk heeft meer dan 235 leden wereldwijd en een aantal van deze leden heeft dus bijgedragen aan de totstandkoming van dit ontzettend handige e-book.

The Zero Waster’s Travel Companion is op 14 oktober gelanceerd in Kindle en op e-pub formaat en is te downloaden via de website van het Zero Waste Bloggers Network. Het e-book is volledig in het Engels en te bestellen voor $9,-. De opbrengst van het boek wordt gebruikt om toekomstige projecten van het Zero Waste Blogger’s Network te financieren.

Update: Er wordt momenteel hard gewerkt aan een tweede deel van The Zero Waster’s Travel Companion en er is een heuse app uit om het vinden van verpakkingsvrije locaties wereldwijd nog makkelijker te maken. There are no comments

Add yours