YAY Health Store & More

YAY Health Store & More in Amsterdam *gesloten*

Voorafgaande aan mijn bezoek aan de boekpresentatie van ‘Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld‘ bracht ik nog een bezoek aan een aantal leuke conceptstores in de Amsterdamse Pijp. Eén van de conceptstores die heel hoog op mijn ‘must visit’-lijstje stond was YAY: een winkel en eetcafé ineen waar je mooie, eerlijke en duurzame producten vindt van hippe en innovatieve merken met een mooi verhaal.

YAY Health Store & More

YAY opende in november 2015 de deuren in de Amsterdamse Pijp en was al direct een grote hit. Niet zo gek natuurlijk, want met een uitgebreid assortiment aan eerlijke en duurzame producten van kleinschalige en mooie merken, een healthy eetcafé en een uitgebreid aanbod aan yogalessen ben je naar mijn idee ook gewoon heel goed bezig. De winkel heeft daarnaast al direct bij binnenkomst een fijne sfeer: kalm en rustgevend. De inrichting van de winkel met veel groen, veel aardse tinten en natuurlijke materialen versterken het rustgevende gevoel en maken de winkel, ondanks het uitgebreide en diverse aanbod, erg prettig om in rond te kijken.

YAY Health Store & More

Het assortiment bij YAY is enorm divers: je vindt hier bijvoorbeeld yogamatten, verzorgingsproducten, planten, waterflesjes, textiel, boeken, longboards, tassen en sieraden. Het aanbod is heel breed, maar alle producten hebben met elkaar gemeen dat ze met zorg en aandacht zijn gemaakt: zowel voor het product als voor mens en milieu. De producten zijn veelal van kleinere merken en de winkel promoot deze merken ook volop door bij de producten kaartjes met meer informatie te plaatsen zodat je als consument precies weet waar het product vandaan komt. Je vindt in de winkel onder andere producten van Fair Squared, Balkan Natural, BSAB, Manduka, Van Verre, Ogreen, 22STARS, Woody Skateboards, Trobla en The Fair Ladies.

YAY Health Store & More

In het YAY café achterin de winkel kun je gezellig plaatsnemen voor een hapje en een drankje. Geheel in lijn met de rest van de winkel kun je hier terecht voor voornamelijk gezonde en verantwoorde producten die zowel raw als vegan zijn. Op het menu staan bijvoorbeeld chocolademoussetaart, banaan-toffeetaart, een acai bowl, bananenbrood, quiche of een doperwt-muntsoep. Ook geniet je hier van smakelijke smoothies, verse kruidenthee en diverse soorten koffie.

YAY Health Store & More

Alsof dit nog niet genoeg was kun je bij YAY ook terecht om helemaal in balans te komen tijdens één van de yogasessies die hier dagelijks worden georganiseerd. Diverse yogaleraren zorgen voor een gevarieerd programma gedurende de week, of je nu de voorkeur geeft aan ochtendyoga, poweryoga of ontspanningsyoga: het kan hier allemaal. Voor een plekje in één van de lessen moet wel even vooraf gereserveerd worden via de website. Na een uitgebreide yogasessie kun je natuurlijk gelijk even wegzakken in de heerlijke zithoek voor een hapje en drankje.

YAY Health Store & More

Wil je zelf een bezoek brengen aan YAY? Je vindt de YAY Health Store & More aan de Gerard Doustraat 74 in Amsterdam. De winkel is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur (van dinsdag tot en met zaterdag al vanaf 10.00 uur) en voor yogalessen ook ‘s ochtends en ‘s avonds. Voor meer informatie over deze leuke winkel, het uitgebreide assortiment of om een plek te reserveren bij één van de yogalessen breng je een bezoek aan de website van YAY.

Update: Helaas heeft de winkel in het najaar van 2017 de deuren gesloten.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment