Vegan Verleiding

Kookboektip: Vegan Verleiding

Vegan eten is hot! Steeds meer vegan hotspots openen de deuren in ons land en ook in kookboekenland is er gelukkig steeds meer te ontdekken. Vegan eten hoeft niet saai en eenzijdig te zijn en dat bewijst ook Vegadutchie keer op keer weer. Vorig jaar schreef ik al een uitgebreide review van Vegadutchie: een vegan kookboek naar het gelijknamige blog. Op Vegadutchie deelt Jolijn Pelgrum al sinds 2011 haar persoonlijke ervaringen en recepten en zo weet ze een steeds groter wordende groep mensen te inspireren tot een gezonde (en plantaardige) lifestyle. Haar boek is nu opnieuw uitgegeven, heeft een prachtige nieuwe kaft gekregen en een nieuwe titel: Vegan Verleiding.

Vegan Verleiding

Het boek van Vegadutchie verscheen voor het eerst in 2015 en is nu in een nieuw jasje gestoken. Aan de heerlijke recepten is gelukkig niets veranderd. Het boek bevat zowel de succesnummers van haar blog als nieuwe recepten voor elk moment van de dag. Al deze recepten zijn ingedeeld in 5 hoofdstukken: ontbijt, smoothies & drankjes, lunch, avondeten en toetjes & snacks. De gerechten zijn niet alleen volledig plantaardig, maar ook nog eens zonder geraffineerde suikers en glutenvrij of eenvoudig glutenvrij te maken. Probeer zeker het befaamde bananenbrood eens, één van mijn absolute favorieten! Naast al deze recepten voor ieder moment van de dag vind je in het boek ook een flink aantal basisrecepten voor bijvoorbeeld pannenkoeken, spreads, dips en notenmelk en een aantal fijne bodyrecepten waarmee je zelf heel eenvoudig massageolie, bodylotion of gezichtsmaskers maakt. Leuk toch? Naast al deze fijne recepten geeft Jolijn in haar boek ook veel tips over gezonde voeding en balans in het dagelijks leven.

Vegan Verleiding

De nieuwe uitgave van Vegan Verleiding (ISBN 9789046821381), verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, is nu overal te koop en bij Bol.com te bestellen. Wil jij binnenkort een exemplaar van Vegan Verleiding in de kast hebben staan? Dan heb je nu geluk want ik mag een exemplaar van de gloednieuwe uitgave van Vegan Verleiding weggeven! Wat je hiervoor moet doen? Volg Awkward Duckling op Facebook (als je dit al doet, helemaal leuk!) en laat mij weten dat je graag kans wilt maken op het boek door een reactie onder dit artikel achter te laten. That’s it! De winactie loopt tot en met zondag 9 oktober en op maandag 10 oktober zal ik de winnaar bekend maken.

Update: De winactie is gesloten. Ik heb uit alle deelnemers door middel van een random number generator een winnaar gekozen. De nieuwe uitgave van ‘Vegan Verleiding’ is gewonnen door Niki. De winnares heeft een e-mail ontvangen in haar inbox. Gefeliciteerd!

Deze winactie is georganiseerd in samenwerking met de uitgeverij Nieuw Amsterdam. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

33 gedachten over “Kookboektip: Vegan Verleiding”

 1. Wat leuk! Ik kom graag in aanmerking voor de winactie. Ik eet nu twee jaar vegetarisch en dit wordt mijn tweede poging om mee te doen met de Vegan Challenge. De eerste poging viel niet mee, maar ik ben nu nog serieuzer en kan wel wat inspiratie gebruiken!

 2. Wow dat zou leuk zijn! Dit boek winnen! Ik doe mee aan de vegan challenge en mijn oudste dochter (25) zou meer veganistisch willen eten maar heeft coeliakie dus moeilijk ivm vleesvervangers etc. Het boek zou voor haar een uitkomst zijn ❤️

  1. Wat leuk dat jullie er allebei interesse in hebben. Veganisme is inderdaad wat lastig icm coeliakie, maar er zijn een heleboel handige boeken over, ook deze. Leuk dat je meedoet met de winactie!

 3. Ik zou het boek dolgraag willen winnen. Ik ben al vegan, maar ik zou het boek graag willen doorgeven in mijn vriendengroep om hen te inspireren. 🙂

 4. Leuke actie !!!! Ik probeer al een tijdje plantaardig te eten. Maar vindt het soms zo ontzettend moeilijk dat ik terug val in mijn oude gewoontes. Nu begonnen met de begane Challenge en gaat tot nu toe gelukkig goed. Maar bangoed, wat moet ik doen als ik uit eten ga of een verjaardag oid heb. Of als mijn man weer een lekkerk stukje vlees maakt. Ik vindt het zo moeilijk, maar wil het wel heel graag

  1. Dat soort situaties zijn ook lastig, dat merk ik als vegetariër ook af en toe. Leuk dat je door middel van de Vegan Challenge probeert om meer plantaardig te eten. Wie weet win je het boek wel en heb je weer volop inspiratie.

 5. Dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje dus ik doe héél graag mee met je actie. De smoothie van de foto is al een succes hier omdat deze al een keer in de woman’s health stond.

 6. Dit boek lijkt me geweldig om te winnen en toe te voegen aan mijn collectie. Begin de laatste tijd weer een beetje inspiratieloos te worden, dus denk dat het tijd word voor iets nieuws.

 7. Heeeeel leuk! Ik ben nu meer dan 10 jaar vega, maar ben ook benieuwd naar vegan eten en drinken! Daarnaast kan ik wel wat nieuwe inspiratie gebruiken :D!

 8. Leuke actie! Ik zou het boek graag winnen om weg te geven aan mijn tijdelijke huisgenoot, zij is erg geïnteresseerd in vegan eten en vond het boek ook erg goed. (Ik heb hem namelijk al voor mijzelf gekocht! 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *