Van Rossum’s Koffie

Van Rossum’s Koffie in Zutphen

Alhoewel ik nu al enige tijd niet meer in de Randstad woon zit ik ook hier in Deventer ook niet verlegen om leuke hotspots in de directe omgeving. Natuurlijk heeft Deventer zelf al talloze leuke eetcafés en winkels, maar ook Zutphen heeft een aantal ontzettend leuke hotspots die je moet bezoeken. Al eerder schreef ik op Awkward Duckling over leuke winkels als De Hibou en mijnTafel en vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met dé plek voor echt lekkere koffie in Zutphen: Van Rossum’s Koffie.

Van Rossum's Koffie

Van Rossum’s Koffie ligt heel gunstig gelegen middenin het centrum van Zutphen. Als je tijdens een dagje Zutphen op zoek bent naar een gezellige plek om te genieten van koffie met iets lekkers moet je écht hier zijn. Van Rossum’s Koffie is een koffiespeciaalzaak gespecialiseerd in Colombiaanse koffie die op eerlijke en ecologisch verantwoorde manier is geproduceerd. De eigenaars zijn zelf afgereisd naar Colombia om daar de boeren te bezoeken waar zij mee samenwerken. Zo hebben ze met eigen ogen kunnen zien hoe de medewerkers worden behandeld en hoe er wordt omgegaan met de natuur. Op hun website lees je meer over de koffieboeren waar ze mee samenwerken en natuurlijk kunnen ze je in de winkel ook alle vertellen over hun producten.

Van Rossum's Koffie

Bij Van Rossum’s Koffie geniet je dus van eerlijke en verantwoorde koffie en dat proef je ook. Het koffie aanbod bij deze koffiespeciaalzaak is erg ruim. Je kunt hier natuurlijk een espresso, cappuccino, cortado of flat white bestellen, maar probeer ook zeker eens één van hun slow coffee specialiteiten. Ze werken hier met diverse koffieapparaten om verschillende soorten filterkoffie te zetten. Zo kun je kiezen voor filterkoffie gemaakt met de Clever Drip, V60, Chemex, Cafetiere, Kalita en Aeropress. Je kunt zelf kiezen van welke koffiebonen deze filterkoffie wordt gezet uit het assortiment in de zaak. Ook qua thee heb je hier een uitgebreid assortiment om uit te kiezen. De thee wordt gezet van losse, veelal biologische, thee en er is keuze uit diverse soorten groene, zwarte, rooibos en kruidenthee. Daarnaast zijn er ook diverse vruchtensappen en chocolademelk te bestellen. Ook is er natuurlijk een fijn assortiment aan lekkers bij de koffie waar je uit kunt kiezen. Voor hun gebakjes werken ze samen met lokale producenten. Een gedeelte van het assortiment bakken ze zelf, maar de taarten zijn afkomstig van Ursel en de koekjes van Bakker Jolink, beide uit Zutphen, en de handgemaakte bonbons worden gemaakt door Magdalena uit Wichmond.

Van Rossum's Koffie

Je kunt bij Van Rossum’s Koffie ook terecht voor een brede selectie aan koffie- en theesoorten voor thuis. Wat hier wordt geschonken wordt namelijk ook verkocht. Daarnaast verkopen ze in de zaak ook diverse accessoires en benodigdheden en prachtige koffieapparaten en koffiemolens. Je kunt ook even een kijkje nemen in de webshop van Van Rossum’s Koffie waar al deze producten ook te bestellen zijn. Hier vind je ook de diverse soorten thee en koffie die in de winkel worden verkocht.

Van Rossum's Koffie

Wil je een bezoek brengen aan Van Rossum’s Koffie? Je vindt deze leuke koffiespeciaalzaak in Zutphen aan de Turfstraat 10, middenin het gezellige centrum van de stad. De zaak is geopend op maandag van 12.00 uur tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en iedere koopzondag, die valt op de laatste zondag van de maand, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over deze koffiespeciaalzaak, het verhaal van de koffieboeren en de webshop kun je een kijkje nemen op de website van Van Rossum’s Koffie.

Ook leuk in Zutphen:There are no comments

Add yours

CommentLuv badge