Schemermarkt

Schemermarkt *geannuleerd*

Elke vrijdag laat ik jullie op Awkward Duckling kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Vandaag is het de beurt aan de Schemermarkt in Maastricht: een streekmarkt in de avonduren bij de gezellige hotspot de Brandweer Kantine.

Schemermarkt

De Schemermarkt is een relatief nieuwe markt die vanaf 1 september 2016 elke donderdagavond wordt georganiseerd. In tegenstelling tot de meeste biologische streekmarkten vindt de Schemermarkt in de avonduren plaats. Dit maakt de markt natuurlijk wel een bijzondere belevenis, maar dit is ook vanuit praktisch oogpunt gedaan. De meeste (biologische) streekmarkten vinden doordeweeks plaats wanneer de meeste mensen naar hun studie of hun werk zijn. Dit verkleint de doelgroep enorm en dat is zonde.

Schemermarkt

Elke editie verzamelen zo’n 20 lokale ondernemers zich om hun mooie producten te verkopen op de markt. Tijdens de markt maak je kennis met bijvoorbeeld de bieren van Brouwerij Klinker, de ambachtelijk gemaakte marmelade en jam van Eveline, kruiderie Hartwig, de wijnen van Ruyters & De Koning, de groente en fruit van Boerderij Op ‘t Veldje, de broden van Brokel, de Turkse specialiteiten van Bedül, de lekkernijen van Galya en de kazen van Carra. Naast aanbieders van streekproducten vind je op de markt ook diverse aanbieders van verse maaltijden. Ideaal zo op de donderdagavond!

Schemermarkt

Je kunt de Schemermarkt elke donderdag bezoeken van 17.00 uur tot 21.00 uur in de Brandweerkantine aan de Capucijnenstraat 21 in Maastricht. Voor meer informatie over deze markt, de aankomende edities en de aanwezige standhouders kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van de Schemermarkt.

Update: Helaas was er niet genoeg animo voor de markt en heeft de markt in mei 2017 het besluit moeten nemen om te stoppen.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/schemermarkt/There are no comments

Add yours