Focus op Groen

Kijktip: Rot op met je milieu

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, start NPO2 met hun themaweek ‘Focus op Groen’ en staat de omroep een aantal dagen lang in het teken van duurzaamheid met een extra focus op het milieu en afval in het bijzonder. Vijf dagen lang draait een aanzienlijk deel van de programmering om duurzaamheid en in deze week wordt ook het nieuwe programma ‘Rot op met je milieu’ uitgezonden.

‘Rot op met je milieu’ is een programma van de EO waarin zes mensen met een uitgesproken mening over het milieu op een confronterende ontdekkingsreis gaan om zo te zien welke impact hun eigen gedrag heeft op het milieu. De deelnemers zullen twee weken lang bij elkaar in één huis wonen en elke dag worden geconfronteerd met de verschillende vormen van vervuiling die onze levensstijl veroorzaakt. Ze zullen vervuilde riolen reinigen, geconfronteerd worden met vogels vol plastic, voedsel bereiden dat is gevonden in vuilnisbakken en wonen in een huis dat langzaam volloopt met afval.  Het programma zal worden gepresenteerd door Dennis van der Geest.

‘Rot op met je milieu’ wordt uitgezonden van dinsdag 11 oktober tot en met vrijdag 14 oktober op NPO2. Voor meer informatie over het programma of over de themaweek ‘Focus op Groen’ neem je een kijkje op de website van NPO.

Bron foto: EOThere are 4 comments

Add yours

Post a new comment