Oerwoud

Stadstuinwinkel en Health Cafe Oerwoud

Op Awkward Duckling deel ik regelmatig mijn favoriete (en duurzame) hotspots in het hele land, maar zo af en toe deel ik ook heel graag een opkomende hotspot met jullie, zoals stadstuinwinkel en health cafe Oerwoud. Via Crowdaboutnow ontdekte ik de crowdfunding voor dit ontzettend leuke initiatief en omdat ik denk dat ons land lang niet genoeg te gekke duurzame hotspots heeft wil ik jullie heel graag kennis laten maken met Oerwoud.

Oerwoud is een uniek concept en het initiatief van Bregje en Larisa. Bregje is de eigenares van Pure Poetry – vintage & handmade treasures, maakt allerlei moois van macramé en is al geruime tijd actief met haar online shop. Larisa is de chef van de twee en organiseert met Bliss healthy events in de regio. Met Oerwoud willen zij een stadstuinwinkel, health cafe, workshopruimte en yogastudio ineen tot stand brengen in Den Bosch. Hier kun je terecht voor groene en duurzame producten in de breedste zin van het woord.

Oerwoud

De meiden hebben een prachtige visie voor de zaak: een groene oase waar je in alle rust kunt genieten van een heerlijk kopje koffie met een smakelijk en gezond hapje, alles met liefde gemaakt. De zaak staat vol prachtige planten die een nieuw huis zoeken en daarnaast zijn er heel veel mooie, duurzame producten en creaties van lokale ontwerpers te koop. In het health cafe wordt eten bereid dat goed is voor ons en goed is voor de planeet. Daarom wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale en bio-dynamische ingrediënten en hopen de meiden ook hun eigen kruiden en groenten te kunnen kweken. Al hun hapjes en drankjes zijn plantaardig. Je zult hier terecht kunnen voor juices, smoothies, salades, raw food gebakjes en natuurlijk heerlijke kruidenthee en fair trade koffie. Naast al deze prachtige plannen voor de stadstuinwinkel en het health cafe zal Oerwoud ook een belangrijke sociale functie hebben. Bij Oerwoud zullen zowel yogasessies als diverse creatieve, healthy en groene workshops worden georganiseerd. Een fantastische droom dus die mede door middel van crowdfunding kan worden gerealiseerd.

Oerwoud heeft afgelopen weekend al een kennismakingsopening gehad en zal aankomend weekend echt openen aan de Vughterstraat 84, in het centrum van Den Bosch. In dit pand is al een bar aanwezig en de inrichting bestaat voornamelijk uit vintage meubels, maar er is financiering nodig om de winkel verder in te richten, het horecagedeelte vorm te geven en een moestuin aan te leggen. Het minimale doel van de crowdfundingsactie is €7.500,- voor al deze zaken, maar als de inzameling hoger uitpakt willen de meiden ook graag geld reserveren om een kas te bouwen, een saladebar te openen en de kelder om te bouwen tot meditatieruimte. Breng dus snel een bezoek aan de crowdfundingpagina van Oerwoud en ontdek hoe jij ook kunt bijdragen of ga eens langs bij Oerwoud in Den Bosch.

Update: De crowdfunding was een succes en de winkel met café loopt al geruime tijd goed op hun mooie locatie. Voor een kijkje in de winkel en meer informatie kun je het artikel lezen over mijn bezoek aan Oerwoud. 

Bron foto’s: https://www.facebook.com/oerwoud.nl/There are no comments

Add yours