Nationale Duurzame Huizen Route

Nationale Duurzame Huizen Route

We kopen niet alleen steeds vaker duurzame boodschappen, mode en verzorgingsproducten, we zijn ook met z’n allen steeds meer geïnteresseerd in duurzaam wonen. De innovaties op het gebied van duurzaam wonen volgen elkaar in rap tempo op: van zonnepanelen tot tiny houses en van modulaire woningen tot earthships. Eén ding hebben al deze huizen gemeen en dat is dat alle eigenaren op hun eigen manier zo duurzaam mogelijk proberen te wonen. Komende maand kun je binnenkijken bij al deze huiseigenaren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route.

Nationale Duurzame Huizen Route

Op 5 en 12 november openen meer dan 600 huiseigenaren in Nederland de deuren van hun duurzame huis voor het publiek tijdens de vierde editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. Van Amsterdam tot Ameland en van Heiloo tot Horst aan de Maas: in maar liefst 77 verschillende gemeentes zijn er duurzame huizen in allerlei vormen en maten te bezoeken. Maak gebruik van deze unieke gelegenheid om je te laten inspireren door andere huiseigenaren en neem eens een echt kijkje bij iemand binnen. Op deze manier doe je veel mooie ideeën op voor het besparen van energie, het gebruik van duurzame materialen, het verbeteren van de isolatie en ventilatie en het creëren van een gezondere leefomgeving.

Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route vindt plaats op zaterdag 5 en zaterdag 12 november en er zijn huizen door het hele land te bezoeken. Neem een kijkje op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route om te zien welke huizen deelnemen aan de route en om je in te schrijven voor een bezoek. Op de website kun je heel eenvoudig de huizen filteren op bepaalde eigenschappen. Ben je bijvoorbeeld bijzonder geïnteresseerd in zonnepanelen of juist in isolatie, dan kun je heel gericht zoeken naar huizen die juist daarin een voorbeeldfunctie vervullen om zo precies die huizen te bezoeken die aansluiten bij jouw woonwensen.

Update: Saar van Resaarcle liet weten dat, heel toevallig, ook Belgische huiseigenaren de deuren van hun duurzame huizen openen in deze weekenden. Kijk voor meer informatie op de website van Ecobouwers.

Bron foto’s: Majada ProjectmanagementThere are 2 comments

Add yours
  1. Resaarcle

    Tof!! In België is er in die weekends ook opendeur via ecobouwers.be. Ik wist niet dat dat in Nederland ook georganiseerd werd en er waren op mijn blog een paar Nederlandse lezers die het spijtig vonden dat het te ver was voor hen om te komen kijken. Ik geef hen deze info door!!


Post a new comment