Klein is Fijn Pompoenfestijn

Klein is Fijn Pompoenfestijn

De kranten en nieuwssites stonden de afgelopen week vol met vreselijke berichten van onnodige en grootschalige voedselverspilling in ons eigen land. Bloemkolen, appels en peren die vanwege overschotten of hun looks gewoon bij het vuil belanden: zo zonde! Gelukkig zijn er organisaties die zich actief inzetten tegen deze verspilling, zoals Kromkommer. Met het Klein is Fijn Pompoenfestijn zetten zij zich in om samen met consumenten pompoenen te redden die zogenaamd te klein zouden zijn voor de winkels en anders bij het afval zouden belanden.

De laatste twee jaar organiseerde Kromkommer aan het eind van het jaar het Bijna Waste Geweest Feest: een evenement georganiseerd in samenwerking met Rechtstreex waarbij een heleboel groente en fruit wordt gered dat anders op de afvalhoop zou belanden omdat ze niet de juiste looks of afmetingen hebben of simpelweg overschot zijn. Natuurlijk was ik aanwezig bij beide evenementen, maar dit jaar stond er nog geen nieuwe editie op de planning. In plaats daarvan ontdekte ik afgelopen week dat Kromkommer zich vol overgave heeft ingezet voor het redden van pompoenen. Zo lanceren ze aankomende week hun pompoensoep met een oosters tintje en openen ze samen met WAAR een heuse pompoen pop-up winkel in de Halloween periode om ook consumenten aan te sporen mee te helpen met het redden van te kleine pompoenen. Zo’n 10% van alle pompoenen wordt namelijk verspild omdat ze te klein zouden zijn en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Tijdens dit Klein is Fijn Pompoenfestijn kun je natuurlijk naar hartenlust pompoenen inkopen, maar je kunt ook de nieuwe Kromkommersoep proeven, een workshop pompoen carven volgen en volop inspiratie opdoen voor heerlijke pompoengerechten.

Het Klein is Fijn Pompoenfestijn vind je van 28 tot en met 31 oktober in de WAAR winkel in de IJ-passage op Amsterdam Centraal. Voor meer informatie over deze leuke pop-up winkel kun je een bezoek brengen aan de Facebookpagina van het Klein is Fijn Pompoenfestijn.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge