The Green Kitchen Smoothies

Kookboektip: The Green Kitchen Smoothies

Fans van smoothies en sapjes opgelet: mijn meest favoriete kookblog ooit, Green Kitchen Stories, bracht onlangs hun nieuwste kookboek uit vol recepten voor smoothies en sapjes en het is geweldig! Natuurlijk deel ik dat graag met jullie dus vandaag op Awkward Duckling een uitgebreide review van The Green Kitchen Smoothies.

The Green Kitchen Smoothies

Zoals jullie eigenlijk niet kan zijn ontgaan ben ik groot fan van David Frankiel en Luise Vindahl, het ontzettend leuke stel achter Green Kitchen Stories. Op hun blog delen ze al sinds 2009 hun heerlijke vegetarische recepten en in 2013 verscheen hun eerste kookboek: The Green Kitchen. Dit boek bleek een enorm succes te zijn en in 2015 volgde hierop hun tweede boek, The Green Kitchen Travels, over de prachtige reizen rond de wereld die ze hebben gemaakt met hun gezin en de culinaire inspiratie voor allerlei gerechten die ze tijdens die reizen hebben opgedaan. Het nieuwe boek van Green Kitchen Stories verscheen op 5 augustus in Nederland in de winkels en natuurlijk wist ik niet hoe snel ik dit boek aan moest schaffen.

The Green Kitchen Smoothies

In tegenstelling tot hun twee eerdere boeken bestaat dit nieuwe boek niet uit recepten voor diverse maaltijden, maar uit recepten voor smoothies, sapjes, notenmelk en desserts. Het is zeker niet de eerste keer dat David en Luise recepten delen voor smoothies en sappen, maar pas tijdens het ontwikkelen van enkele smoothierecepten voor hun app ontdekten ze de oneindige mogelijkheden op het gebied van smoothies. Zo begonnen ze te werken aan nieuwe smoothiemixen en was het idee voor een nieuw boek geboren. In het boek vind je meer dan 50 recepten die overzichtelijk zijn ingedeeld in de hoofdstukken Basisrecepten, Eenvoudige Smoothies, Kunstwerkjes, Notenmelk, Sap en Nagerechten.

The Green Kitchen Smoothies

Het boek begint met een uitgebreide inleiding over de smoothie voorraadkast, een handig overzicht voor het zelf maken van de perfecte smoothie, de benodigdheden voor je aan de slag gaat en allerlei handige tips en trucs. Als fervent smoothiemakers vonden wij vooral dit laatste onderdeel heel erg handig. Zo leerde ik dat je, naast bananen, ook heel eenvoudig avocado’s en zelfs verse sappen kunt invriezen en pikte ik een aantal handige tips op voor het mooi glad krijgen van een smoothie als je niet zo’n sterke blender hebt.

The Green Kitchen Smoothies

De afgelopen weken heb ik volop geëxperimenteerd met de vele recepten in het boek en tot nu toe ben ik erg onder de indruk. Ik heb aan de hand van hun boek voor het eerst mijn eigen notenspread gemaakt en deze was erg goed gelukt! En alhoewel ik normaal gesproken niet zo van de groene smoothies ben vond ik de smoothie ‘zo groen als gras’ ontzettend lekker. Maar mijn absolute favoriet is toch de banaan-snickershake: met een mix van onder andere bananen, notenpasta en cacaopoeder is deze drank een echte oppepper als je even een boost nodig hebt. In tegenstelling tot veel andere kookboeken waar ik slechts een paar recepten uit bereid wil ik uit dit boek het liefst alles eens proberen. Op de planning staan in elk geval nog de moccachino, de tropicalia, het bramenhavermout voor onderweg, het ondersteboven ontbijtje, de aardbeien-cashewmelk en de geelwortelmelk.

The Green Kitchen Smoothies

Het boek is opgebouwd zoals we ook gewend zijn uit de andere boeken, met een overzichtelijke ingrediëntenlijst, een begrijpelijke receptbeschrijving en prachtige foto’s bij nagenoeg elk recept. Zoals we ondertussen verwachten van Green Kitchen Stories staat dit boek ook weer vol met de meest prachtige foto’s van de gerechten die ervoor zorgen dat je direct de keuken in wilt duiken. Voor sommige recepten zijn wel wat ingrediënten nodig die wat moeilijker te verkrijgen zijn en wat prijziger zijn, zoals bijenpollen, açaipulp en henneppoeder. Deze ingrediënten zijn vaak wel in het biologische schap of in de biologische winkel of natuurvoedingswinkel te verkrijgen. Daarnaast maken David en Luise soms gebruik van iets minder conventionele opties, zoals gefilterd water en rauwe vloeibare honing, maar hier kun je natuurlijk ook kiezen voor de eenvoudigere opties als kraanwater en honing die je toevallig op voorraad hebt. Dit is ook precies de boodschap die ze willen afgeven met dit boek: wees niet bang om je creativiteit de vrije loop te laten en experimenteer erop los.

The Green Kitchen Smoothies

Het kookboek The Green Kitchen Smoothies is overal te koop en onder andere bij Bol.com te bestellen. Het boek is iets voordeliger dan hun andere twee boeken, maar dit boek is dan ook iets kleiner van formaat. Neem ook zeker eens een kijkje op het blog van Green Kitchen Stories voor meer heerlijke recepten van David en Luise.

2 gedachten over “Kookboektip: The Green Kitchen Smoothies”

  1. Klinkt allemaal wel heel aantrekkelijk en het ziet er weer prachtig uit. Leuk dat het een wat wat goedkopere editie is, fijn voor de feestdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *