Marcel’s Green Soap

Gerecyclede flessen voor Marcel’s Green Soap

Onlangs schreef ik in de reeks over ecologische schoonmaakmiddelen over Marcel’s Green Soap: een Nederlands merk dat schoonmaakmiddelen op de markt brengt die goed schoonmaken, lekker ruiken en ook nog eens 100% natuurlijk zijn. Natuurlijk klinkt dit allemaal fantastisch en ik ben zelf ook erg onder de indruk van de duurzaamheid van dit merk, maar toch vond ik het jammer dat het merk, net als de meeste schoonmaakproducten, nog steeds gebruik maakte van de reguliere plastic flessen die ook nog eens niet nagevuld konden worden. Gelukkig baalde het merk hier zelf ook van en lanceerden ze vorige maand als eerste Nederlandse merk hun nieuwe flessen, gemaakt van 100% gerecycled plastic!

Marcel's Green Soap

Marcel’s Green Soap is een schoonmaakmerk met een missie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Het is natuurlijk één ding om een schoon huis te hebben, maar de wereld wordt ondertussen steeds viezer. Elke week worden er in Nederland alleen al zo’n 4 miljoen flessen van was- en schoonmaakmiddelen weggegooid. Enorm zonde en zo onnodig! Daarom werd er sinds de lancering van het merk al hard gewerkt aan het verduurzamen van hun verpakkingen. En niet zonder succes is gebleken want sinds kort zijn alle flessen van Marcel’s Green Soap gemaakt van gerecycled plastic. Marcel Belt, oprichter van het merk, vond een bedrijf dat plastic afval inzamelt, sorteert, wast en in stukjes snijdt en hier worden vervolgens de nieuwe flessen van gemaakt. Gebruikt plastic is er in overvloed en door dit in te zamelen en te verwerken tot nieuwe flessen wordt er bespaard op plastic afval en hoeft er geen nieuw plastic te worden gefabriceerd. Met de introductie van de nieuwe 100% gerecyclede flessen is Marcel’s Green Soap nu over de hele linie erg duurzaam bezig. De producten van Marcel’s Green Soap zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Marqt en Big Green Smile. Voor meer informatie over de producten in het assortiment of overige verkooppunten in ons land kun je een kijkje nemen op de website van Marcel’s Green Soap.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Bron foto’s: Marcel’s Green SoapThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment