Fashion

Dutch Sustainable Fashion Week 2016

Van 7 tot en met 16 oktober staat duurzame mode in het zonnetje in ons land tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. In allerlei winkels in Nederland en tijdens diverse events wordt aandacht besteed aan duurzame mode en maak je kennis met de vele mogelijkheden en het ruime aanbod aan sustainable fashion in ons land.

De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Goodbrandz en wordt ondersteund door diverse partners, waaronder Urgenda, Marie Claire en OneWorld. Een week lang vinden er in heel Nederland allerlei events plaats, zoals modeshows, exposities, lezingen en shop tours. Op een laagdrempelige en leuke manier maken consumenten zo kennis met duurzame mode en diverse duurzame merken. Woon een kledingruilevent bij, volg eens een speciale shopping route, neem deel aan één van de workshops of breng een bezoek aan het Fair Fashion Festival. In het Textielmuseum kun je een rondleiding krijgen in het Textiellab, The Gather Shop in Haarlem vertoont de fantastische documentaire The True Cost, Bij Stadsboerderij Herweijerhoeve in Den Haag vindt een Clothing Swap Market plaats, in Eindhoven organiseert Ellieskledingkast een Treasure Hunt en in Groningen kun je jouw oude overhemd om laten toveren tot een hippe boxershort bij Van Hulley. Winkels door het hele land nemen deel aan deze bijzondere week en delen het verhaal achter duurzame kleding, waaronder Sussies, Second Lifestyle, Arthur en Willemijn, WAAR, Duifhuizen, Het Faire Oosten en Diforza.

De Dutch Sustainable Fashion Week vindt plaats van 7 tot en met 16 oktober in het hele land. Voor een overzicht van alle deelnemende winkels en de vele events die worden georganiseerd kun je een kijkje nemen op de website van de Dutch Sustainable Fashion Week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *