HEMA

Afval verminderen met DIY koffiecups van HEMA

Duurzaamheid lijkt nu toch echt aan een opmars bezig te zijn in ons land en wordt steeds hipper. Zelfs de HEMA introduceert steeds meer duurzame producten en gadgets en hun nieuwste initiatief is ook weer een mooie stap in duurzame richting: een doe-het-zelf-kit voor koffiecups!

We zijn een land vol koffieliefhebbers en alhoewel het in de horeca steeds meer draait om ‘koffie met aandacht’ en slow coffee zijn we thuis meestal toch van het gemak en kiezen de meeste mensen voor Senseo of Nespresso met de bijbehorende cups. Lekker makkelijk, niet onsmakelijk en, dat mag ook wel eens gezegd worden, niet heel erg duurzaam. De cups voor deze machines zijn namelijk maar één keer te gebruiken en gemaakt van aluminium, een stof die erg belastend is voor het milieu. Gelukkig recyclet Nespresso de capsules, maar hoeveel mensen zullen deze daadwerkelijk weer inleveren? De alternatieve, vaak goedkopere, cups voor deze machines zijn vaak gemaakt van plastic en dus ook erg milieuonvriendelijk.

duurzaam winkelen bij HEMA

HEMA gaat mee in de populariteit van Nespresso, maar geeft hier een duurzamere draai aan door een koffiecapsulemaker starterskit in het assortiment op te nemen waar mensen hun eigen koffiecups mee kunnen maken. De starterskit bevat 1 capsulemaker, 1 lepeltje, 2 hervulbare capsules en 100 aluminium dekseltjes. Je kunt voor het vullen van de cups je eigen favoriete koffie gebruiken en met de set maak je maar liefst 100 cups. De capsules zijn geschikt voor vrijwel alle Nespresso machines die aangeschaft zijn vanaf 2011. Er is ook een navulset te koop waarmee je nog eens 200 capsules kunt maken. Alhoewel je met deze cups natuurlijk nog steeds wel afval hebt is dit allicht minder dan je zou hebben bij het gebruik van de reguliere cups en dat is al een behoorlijk stap voorwaarts.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Bron foto 1: https://www.hema.net/There are 6 comments

Add yours

Post a new comment