De Buurjongens

De Buurjongens

Tijdens mijn laatste bezoek aan Het Lokaal in Amersfoort maakte ik kennis met De Buurjongens: makers van groenschuttingen. Buiten Het Lokaal stonden een aantal van hun mooie producten en ik raakte direct geïnteresseerd in hun veelzijdige schuttingen met volop ruimte voor planten, dieren en persoonlijkheid.

De Buurjongens

Zoals De Buurjongens zelf ook al melden is Nederland een schuttingenland. Net zoals we het liefst onze gordijnen zo snel mogelijk dicht doen ‘s avonds doen we ook niets liever dan ons grondgebied afbakenen tegen buitenstaanders. Ergens wel begrijpelijk: ik vind het persoonlijk ook niet prettig als er wildvreemden door mijn tuin zouden banjeren, mensen boven mijn moestuinbakken zouden hangen of mensen bij me naar binnen loeren. Alhoewel ik een wijkplan met een vrijere opzet zeker erg mooi vind heb ik in de realiteit toch ook een fikse schutting rondom mijn huis. Helaas zijn deze schuttingen meestal erg saai en levenloos, maar daar bieden De Buurjongens een oplossing voor.

De Buurjongens

De Buurjongens willen mensen van de natuur laten genieten, zelfs met een schutting om hun erf. Ze bieden mogelijkheden tot nette schuttingen met voldoende privacy voor bewoners en hun buren die tegelijkertijd veel speelser en natuurlijker zijn. Met hun unieke ontwerpen zetten ze zich actief in voor biodiversiteit en een mooier en diverser straatbeeld. De schuttingen van De Buurjongens bieden een enorme variatie aan mogelijkheden qua opzet en invulling. De schuttingen bestaan uit diverse vakken die op allerlei manieren kunnen worden gebruikt. Op deze manier betrek je de schutting ook bij de tuin en dat creëert talloze nieuwe mogelijkheden en zorgt voor een veel groter bruikbaar tuinoppervlak. Ideaal dus voor mensen met een kleine tuin of slechts een balkon. Je kunt de schuttingen verrijken door bloembakken in de schutting te verwerken, maar ook raampjes, insectenhotels en zelfs vogelhuisjes.

De Buurjongens

De schuttingen van De Buurjongens worden gemaakt van hout van de Nederlandse douglasspar en de lariks en de panelen van wilgentenen. Er is bewust gekozen voor lokale materialen uit duurzaam beheerde bossen en dit heeft er mede toe geleid dat De Buurjongens al diverse prijzen hebben gewonnen voor hun innovatieve en duurzame ontwerpen. Ik ben groot fan van hun ontzettend mooie schuttingen en ik vind het heel erg jammer dat ik in mijn huidige tuin geen gebruik kan maken van deze mooie producten. Wie weet in een volgend huis! Wil je meer weten over De Buurjongens en de vele mogelijkheden die ze aanbieden? Bezoek dan zeker de website van De Buurjongens of neem eens een kijkje bij hun demoschutting voor Het Lokaal in Amersfoort.

Bron foto’s: http://buurjongens.eu/There are no comments

Add yours