Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid 2016

Vandaag, 10 oktober, is het in ons land Dag van de Duurzaamheid. Deze speciale dag is een initiatief van Urgenda, een organisatie die streeft naar het sneller verduurzamen van Nederland in samenwerking met bedrijven, overheden, organisaties en particulieren. Op de Dag van de Duurzaamheid wil Urgenda laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is en dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Deze dag vinden er door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door bedrijven, organisatie, overheden en particulieren.

Dit jaar wordt de Dag van de Duurzaamheid alweer voor de achtste keer georganiseerd en ieder jaar groeit het evenement door. Dit jaar vinden er weer ontzettend veel leuke en inspirerende activiteiten in het hele land plaats. Zo is 10 oktober de start van het Low Car Diet waarbij bedrijven, provincies en gemeenten met elkaar de strijd aan gaan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken gedurende een maand, vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats, lanceert Trouw hun Duurzame 100 op deze dag en wordt bij Instock in Amsterdam Cool It Down georganiseerd. Diverse gemeenten organiseren hun eigen Dag van de Duurzaamheid met allerlei activiteiten, zoals Hilversum, Apeldoorn, Beverwijk en Schiedam, en door het hele land vinden kleine festivals en events plaats, zoals het kleinschalige Groene Doeners Festival in Velp.

Kijk voor meer informatie over deze bijzondere dag en een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden in het land op de website van de Dag van de Duurzaamheid. Natuurlijk kun je op deze website ook een heleboel handige tips vinden om zelf duurzamer te leven.

Bron foto: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/

3 gedachten over “Dag van de Duurzaamheid 2016”

  1. Ik had het gezien, er staan leuke initiatieven op de website! Zelf ben ik mijn workshopprogramma begonnen vandaag met het geven was workshops wasmiddel maken.
    Groeten Bianca

    1. Wat leuk dat je een workshopprogramma bent begonnen. Er zullen vast veel mensen zijn die dat heel leuk vinden om te leren. Het scheelt toch weer een heleboel kosten voor afwasmiddel kopen en het is een stuk duurzamer. Succes met het programma!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *