De Tweede Jeugd

Broodoutlet De Tweede Jeugd

Onlangs maakte ik kennis met een ontzettend leuk nieuw initiatief in Amsterdam: broodoutlet De Tweede Jeugd. Hier wordt gebakken en gekookt met oud brood om zo de verspilling van prima brood tegen te gaan. De winkel was al eventjes aan het proefdraaien, maar vanaf zaterdag 22 oktober heeft de winkel echt de deuren geopend aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam.

De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd is een initiatief van Benjamin Namane en Manuel Oostveen die zich al tijden inzetten tegen de verspilling van brood. Ze begonnen met het maken van broodpudding, maar ontdekten gaandeweg dat er zo ontzettend veel brood wordt verspild dat ze lang niet genoeg brood zouden kunnen redden met alleen het maken van broodpudding. Zo ontstond het idee om een broodoutlet te starten waar brood dat één dag oud is nog wordt verkocht en wordt gebakken en gekookt met brood dat twee dagen oud is en anders dus als onverkoopbaar zou worden beschouwd. Dit oude brood wordt ingezameld bij diverse bakkers in de stad. Van dit oude brood maken ze heerlijke producten zoals tosti’s, croutons, broodpudding en broodsoep en ze werken constant aan nieuwe recepten om hun aanbod nog verder uit te breiden en nog meer te doen met dit oude brood.

De Tweede Jeugd

Je vindt broodoutlet De Tweede Jeugd aan de Jan Evertsenstraat 21 in Amsterdam. De winkel is op maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur. De winkel is in principe tijdelijk, maar de mannen hopen natuurlijk zo lang mogelijk in het pand te kunnen blijven. Voor meer informatie over dit mooie initiatief kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van De Tweede Jeugd.

Update: Wegens omstandigheden moest de broodoutlet van De Tweede Jeugd het pand aan de Jan Evertsenstraat verlaten. Je vindt ze nu in een kiosk op het Mercatorplein in Amsterdam en op diverse foodfestivals en evenementen met hun Tostibar. 

Update: De locatie aan het Mercatorplein sluit op 22 oktober 2017 de deuren. De locatie op de NDSM blijft wel open. De ondernemers gaan werken aan hun productlijn en op zoek naar een permanente locatie. 

Bron foto’s: https://www.facebook.com/detweedejeugd/There are 2 comments

Add yours

Post a new comment