junkfood

Kijktip: What’s wrong with what we eat

Ik ben echt gek op TED talks, maar helaas had ik de laatste maanden vrij weinig inspiratie en tijd om geïnspireerd te worden door de zee aan kennis op TED.com. Gelukkig gaven Nicky en Jessie op Emma + John onlangs een paar ontzettend goede kijktips op het gebied van voeding. De eerste talk die ik keek was van Mark Bittman, die jullie misschien wel kennen van zijn kookboeken of zijn VB6 leefwijze (Vegan Before 6). In zijn TED talk ‘What’s wrong with what we eat’ houdt hij een pleidooi voor een drastische wijziging in ons dagelijks dieet.

Mark Bittman is een Amerikaanse journalist en auteur van ontzettend veel kookboeken, waaronder How To Cook Everything, How To Bake Everything, How To Cook Everything Vegetarian en het VB6 Cookbook. Hij is een groot voorstander van écht eten en houdt in zijn talk dan ook een pleidooi voor écht eten. Hij merkt op pijnlijke, maar grappige, wijze op dat er heel veel mis is met ons huidige eetpatroon. We eten teveel vlees, teveel fastfood, te weinig planten en er wordt nog te weinig thuis gekookt. In slechts 20 minuten laat hij zien wat voor een vernietigend effect dit eetpatroon heeft op onze gezondheid en op de wereld. De talk is al uit 2007, maar nog even actueel als altijd. Een echte aanrader! Kijk de video hieronder of op TED.com.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment