ADE Green

ADE Green

Op woensdag 19 oktober begint het Amsterdam Dance Event (ADE) weer en is Amsterdam het middelpunt van de internationale dancewereld. Vijf dagen lang staat de hoofdstad op zijn kop met meer dan 2200 artiesten die optreden in 120 verschillende clubs. Ook dit jaar zullen ID&T en ADE onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en sociale verandering op de agenda zetten tijdens ADE Green om zo toe te werken naar een wereldwijde groene dance beweging.

ADE Green

Tijdens ADE Green spreken diverse invloedrijke artiesten en vertegenwoordigers zich uit over de verduurzaming van de festivalindustrie. Zo zijn er vertegenwoordigers van onder andere Tomorrowland, Shambala, Roskilde en het Welcome to the Future Festival aanwezig. Ook techno dj Dave Clark spreekt zich uit over verduurzaming van de festivalindustrie. Daarnaast heeft ADE Green een gevarieerd programma. Zo vindt de Nederlandse première van How to Let Go of the World and Love All the Things Climate Can’t Change plaats en worden de resultaten besproken en gepresenteerd van de Green Deal die Mysteryland, DGTL, Zwarte Cross, Welcome To The Future, Amsterdam Open Air, Extrema en Into The Great Wide Open vorig jaar tekenden, waarbij ze afspraken om samen te streven naar minder afval en meer recycling op de festivals. Er vindt een workshop plaats over het bouwen van duurzame decors en podia, in het panel Dance for a Better World wordt besproken hoe bereik kan worden ingezet voor maatschappelijke verandering, in het panel over festivalvoedsel wordt gesproken over de impact van lokaal, biologisch en vegetarisch voedsel en er is tijdens ADE Green ook veel praktijkgerichte onderdelen voor bedrijven die stappen willen zetten naar een duurzamere organisatie, zoals een herbruikbare festivalbeker, duurzaam eventmanagement en duurzaam sanitair. Ook is A Greener Festival Award terug van weggeweest. A Greener Festival beoordeelt Nederlandse Festivals op duurzaamheid door ze te ranken op gebieden als afval, energie, transport, catering en communicatie. Tijdens ADE Green worden de Awards van dit jaar uitgereikt aan de festivals die uitblinken op het gebied van duurzaamheid en echt een verschil maken in de sector.

ADE Green

ADE Green vindt plaats op woensdag 19 oktober in De Brakke Grond aan de Nes 45 in Amsterdam. Voor een overzicht van het volledige programma van ADE Green kun je een bezoek brengen aan de webite van het Amsterdam Dance Event.

Bron foto’s: ID&TThere are no comments

Add yours