World Food Day

World Food Day 2016

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag en natuurlijk besteden we daar in Nederland ook volop aandacht aan. In Rotterdam wordt World Food Day georganiseerd: een bruisend festival in en rond de stad waar de herkomst en de toekomst van voedsel centraal staat.

Dat Rotterdam een fantastische stad is voor foodliefhebbers komt vast niet als een verrassing. Met leuke hotspots als de Markthal, de Fenix Food FactoryUit Je Eigen Stad, en markten als de Uit Je Eigen Stadsmarkt en de Rotterdamse Oogstmarkt heeft Rotterdam een rijk aanbod aan zowel exotische als lokale producten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Rotterdam zo groots uitpakt op Wereldvoedseldag. Op 16 oktober vormt het Schouwburgplein in Rotterdam het kloppende hart van een festival in en rond Rotterdam. Op het plein is er een veelzijdig podiumprogramma met muziek, heerlijke hapjes en drankjes en natuurlijk veel gelegenheid om meer te leren over voeding. Je kunt hier een kookdemonstratie bijwonen van Rudolph van Veen of Yvette van Boven of deelnemen aan de foodquiz. In de schouwburg kun je deelnemen aan allerlei discussies over voeding bij de talkshows. Praat mee over keurmerken, gezond eten, biodiversiteit en vertrouwen in de voedselketen bij één van deze talkshows. Natuurlijk speelt het festival zich ook af buiten het Schouwburgplein. Diverse lokale gelegenheden en producenten openen deze dag de deuren om bezoekers kennis te laten maken met hun bedrijf, product of visie. Volg je frietjes bij Bram Ladage, maak een culinaire fietstour door Rotterdam, leer koken met goedkope ingrediënten van de Voedselbankbox, proef de wereld in de Markthal en leer alles over tomaten bij Tomatoworld.

World Food Day vindt plaats op zondag 16 oktober van 13.00 uur tot 21.00 uur in en rond Rotterdam en op het Schouwburgplein. Het festival is grotendeels gratis zodat het laagdrempelig is voor jong en oud, maar voor sommige excursies wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor een overzicht van alle deelnemers en de georganiseerde activiteiten en het reserveren van tickets voor excursies en plaatsen voor de gratis talkshows kun je een kijkje nemen op de website van World Food Day.

Bron foto: https://www.facebook.com/Wereldvoedseldag/There are no comments

Add yours