Tuinen van West Fest

Tuinen van West Fest

Alhoewel ik sinds een aantal maanden niet meer in de regio Amsterdam woon kom ik er nog steeds graag en met grote regelmaat en ontdek ik iedere keer toch weer nieuwe fijne plekken in deze bijzondere en dynamische stad. Eén van die nieuwe ontdekkingen is de Tuinen van West: een creatieve en groene omgeving aan de rand van Amsterdam waar mensen in de stad dichtbij huis kennis kunnen maken met prachtige groene initiatieven als (stads)landbouw, kwekerijen, volkstuinen, een bijenpark, een fruittuin, een manege en talloze mogelijkheden om hier te recreëren en tot rust te komen. Wil je zelf eens een kijkje nemen bij de Tuinen van West? Dan is er geen beter moment dan aankomend weekend tijdens het Tuinen van West Fest!

Tuinen van West Fest

Het Tuinen van West Fest is het nazomerfestival van de Tuinen van West. Tijdens dit festival wordt de oogst van het jaar gevierd met lokale producten, heerlijke hapjes en drankjes en natuurlijk volop entertainment. Het programma van deze dag is bomvol en biedt voor ieder wat wils. Er vinden allerlei proeverijen plaats van heerlijks uit de lokale tuinen bij Mijn Stadstuin en diverse foodtrucks uit Nieuw-West zijn aanwezig voor nog meer lekkers.  Daarnaast wordt er van alles georganiseerd tijdens het festival. Je kunt hier bijvoorbeeld leren broodbakken, fermenteren, bier maken, koe melken, ijzersmeden, wol spinnen of leemovens bouwen, maar je kunt ook een dansje wagen tijdens de silent poetry disco of tot rust komen in een hot tub. Voor de kinderen is er een speciaal kindertheater, maar ook zij zullen genieten tijdens de diverse workshops. Op het podium treden diverse artiesten op, van folk tot jazz en van soul tot latin.

Tuinen van West Fest

Het Tuinen van West Fest vindt plaats op zondag 25 september van 12.00 uur tot 20.00 uur in de Tuinen van West aan de Tom Scheursweg in Amsterdam. De toegang is geheel gratis. Voor meer informatie over het event of om het programma te bekijken kun je een bezoek brengen aan de website van het Tuinen van West Fest.

Bron foto’s: Nichon Glerum @ https://www.nieuwwestexpress.nl/nl/page/6513/tuinen-van-west-festThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge