Thug Kitchen Feestvoer

Kookboektip: Thug Kitchen Feestvoer

Sinds enkele maanden ben ik vegetariër en alhoewel ik voor deze beslissing al nauwelijks nog vlees en vis at was het op het moment toch best nog even een omschakeling. Omdat ik jarenlang wel vlees en vis at stond mijn online receptenboek nog vol met dit soort recepten en een aanvulling met meer plantaardige gerechten voor de nodige diversiteit was dan ook welkom. Gelukkig brachten één van mijn favoriete foodblogs, Thug Kitchen, de afgelopen maand hun tweede kookboek in Nederland uit: Thug Kitchen Feestvoer. Net als hun eerste kookboek staat ook dit boek vol met heerlijke, uitgesproken en smaakvolle plantaardige gerechten voor elk moment van de dag.

Thug Kitchen Feestvoer

Thug Kitchen is een Amerikaans blog dat wereldberoemd werd met hun motto ‘Eat Like You Give A Fuck!’. Hun recepten zijn relatief eenvoudig in uitvoering en allemaal plantaardig en op deze manier hopen ze gezonder eten een stuk toegankelijker te maken voor een groot publiek. Hun eerste kookboek, Thug Kitchen, verscheen in 2015 en was een enorm succes. Het eerste boek was in Amerika een bestseller en ook hun tweede boek bereikte al snel de bestsellerstatus. Ik was toentertijd ook enorm enthousiast over het eerste kookboek en kook nog steeds regelmatig uit dit boek. Nu heb ik dus ook hun tweede kookboek in de kast staan en ik verwacht dat dit ook één van mijn go to-kookboeken zal worden.

Thug Kitchen Feestvoer

In Thug Kitchen Feestvoer vind je meer dan 100 nieuwe recepten gericht op speciale gelegenheden. Denk hierbij aan verjaardagen, feestdagen en andere dagen dat er voor grote groepen gekookt moet worden en er vaak flink wordt uitgepakt om indruk te maken. Indruk maken doe je met een aantal van deze recepten zeker want de meeste gerechten zitten, zoals je van Thug Kitchen mag verwachten, boordevol karakter. Ze schuwen uitgesproken smaken en lekker gekruid eten niet en dat sluit helemaal aan bij mijn persoonlijke voorkeuren qua eten.

Thug Kitchen Feestvoer

De recepten in het boek zijn opgedeeld in 5 hoofdstukken, elk hoofdstuk met zijn eigen uitgesproken titel. In ‘Wake up and bake some shit’ vind je ontbijt- en brunchrecepten, in ‘Pre-party like a fucking champ’ vind je recepten voor hapjes en dips, in ‘Dress to impress’ staan recepten voor salades en sausjes, in ‘Bon Appétit motherfucker’ staan recepten voor diverse hoofdgerechten en in ‘Spin the bottle’ vind je recepten voor toetjes en drankjes. Elk recept is gericht op bijzondere gelegenheden dus verwacht geen doorsnee ontbijtjes, bescheiden hoofdgerechten of gezonde drankjes voor alledag. Nee, in dit kookboek vind je recepten voor een taco-ontbijt met tempeh en aardappel, een vegan broodje bal, een bedtijd bloody mary en gezien hun veelvuldige inspiratie uit de Mexicaanse keuken mag de enorme en goedgevulde nacho schotel natuurlijk niet ontbreken in het boek.

Thug Kitchen Feestvoer

Nu ik niet meer zwanger ben spreken alle drankrecepten me natuurlijk enorm aan, maar ook de banh mi met bloemkool en paddenstoelen, de zomeravond-paella, de kerrieflapjes met koriander-muntsaus en natuurlijk de stijlvolle nacho’s stonden direct op mijn receptenlijstje. Ik was al tijden op zoek naar een fijn recept voor tortilla’s en het recept uit dit boek is een absolute aanrader en is nu ons go to recept. Niet langer meer slappe en smakeloze tortilla’s uit de supermarkt! Ook de kerrieflapjes met koriander-muntsaus stonden op het menu en vielen enorm in de smaak. De recepten in het boek zijn wel bedoeld voor grote groepen dus houd hier rekening mee bij het koken. Ik heb de helft van het deeg voor de kerrieflapjes ingevroren voor een volgende keer en van de rest van het recept de helft gemaakt en dit was meer dan voldoende voor 2 volwassenen en een kind.

Thug Kitchen Feestvoer

Alle recepten zijn erg duidelijk qua uitleg en ingrediëntenlijst en dit maakt het kookboek uitermate geschikt voor iedereen die niet zo ervaren is in de keuken of geen zin heeft in al te moeilijke recepten. Omdat de recepten vooral bedoeld zijn voor speciale gelegenheden lenen deze zich perfect voor het koken voor grote groepen. Alhoewel ik gek ben op koken en erg veel verschillende recepten in mijn receptenboek heb staan ontbreekt het me vaak aan recepten en inspiratie wanneer ik voor meer mensen moet koken dan alleen mijn gezin. Dit boek is hiervoor dus echt een uitkomst. Bereid je wel voor op wat ‘kleurrijk’ taalgebruik, dat is hun trademark. De foto’s zijn ook in dit boek weer prachtig en maken direct hongerig, al vind ik het persoonlijk erg jammer dat niet elk recept een eigen foto in het boek heeft. Thug Kitchen Feestvoer is nu overal verkrijgbaar en onder andere via Bol.com te bestellen voor €24,95. Breng ook zeker eens een bezoek aan de website van Thug Kitchen voor meer inspiratie.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een product dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge