minimalism game

Minimalism Game – Zero Waste Edition Week 2

September staat dit jaar voor mij in het teken van de Minimalism Game – Zero Waste Edition. In deze challenge, opgezet door Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus van The Minimalists, worden deelnemers uitgedaagd om gedurende één maand hun spullen te minimaliseren door elke dag van de maand een item meer weg te doen. De eerste dag doe je één item weg, de tweede dag twee, de derde dag drie, en zo door. Op de laatste dag van de maand is het de uitdaging op afstand te kunnen doen van maar liefst 30 items waarmee je in totaal dus afstand doet van 465 items! Ik heb ervoor gekozen om, net als vorig jaar, de challenge dit jaar ook weer zero waste uit te voeren. Dit houdt in dat ik de spullen waar ik afstand van doe niet lukraak weggooi, maar er een goede bestemming voor vind. De eerste twee weken van de Minimalism Game – Zero Waste Edition zitten er alweer op en vandaag lees je hoe de week is verlopen en van welke items ik afstand heb gedaan.

Minimalism Game

In week 1 van de Minimalism Game – Zero Waste Edition was ik er relatief eenvoudig in geslaagd om afstand te doen van 28 items. Met het uitzoeken van onze kledingkasten kwamen zoveel kledingstukken tevoorschijn die we toch niet meer droegen omdat deze versleten of te klein waren of simpelweg gewoon niet tot onze favorieten behoren. Deze kleding heb ik opgedeeld in een stapel kleding die te beschadigd is om nog een ronde mee te kunnen en een stapel die prima nog een ronde mee kan. De kleding die te beschadigd is zal ik inleveren bij één van de vele kledinginzamelpunten waar deze kledingstukken worden gesorteerd. Kledingstukken die nog gedragen kunnen worden zullen wereldwijd worden verspreid als tweedehands kleding en kledingstukken die niet meer gedragen kunnen worden zullen worden verwerkt tot textielvezels of worden gebruikt om andere producten van te maken, zoals schoonmaakdoekjes, maar ook isolatiemateriaal. Gebruikte kleding kun je bijvoorbeeld inleveren in één van de Sympany kledingcontainers die je door het hele land vindt, maar ook bij een lokale vestiging van de H&M (waarvoor je ook nog eens een kortingsbon ontvangt trouwens).

Minimalism Game

Ik verwachtte dat week 2 een iets grotere uitdaging zou zijn omdat ik deze week afstand moest doen van maar liefst 77 items, maar ik zat nog tot aan mijn ellebogen in de stapels kleding dus ook deze week is het enkel kleding wat ik heb opgeruimd. Waar in week 1 de stapel kleding die ik van de hand deed voornamelijk bestond uit kinderkleding heb ik me deze week meer geconcentreerd op onze eigen kledingkasten. Alhoewel we geen groot kledingshoppers zijn is het toch wonderbaarlijk hoeveel kledingstukken eigenlijk weer overbodig bleken te zijn of niet zo netjes meer waren. Ook hier heb ik de kleding uitgezocht en een stapel gemaakt voor de kringloopwinkel, een stapel voor de verkoop en een stapel voor de kledingcontainer (vooral bestaande uit een enorme hoeveelheid sokken met gaten en sokken zonder partner). Enkele t-shirts heb ik apart gelegd omdat ik daar diverse t-shirt tassen van ga maken zonder dat er naald en draad aan te pas komt. Hoe ik dat doe? Daar lees je binnenkort een uitgebreid artikel over.

Alhoewel ik deze week wel iets meer dan 77 kledingitems heb verzameld besloot ik het kledinghoofdstuk hierbij af te sluiten en me volgende week te richten op andere zaken in huis. In week 3 is het de bedoeling om in totaal 126 items op te ruimen dus dat wordt nog een behoorlijke klus!

Lees ook:There are no comments

Add yours

CommentLuv badge