minimalism game

Minimalism Game – Zero Waste Edition Week 1

Zoals ik jullie vorige week heb laten weten staat september dit jaar voor mij in het teken van de Minimalism Game – Zero Waste Edition. In deze challenge, opgezet door Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus van The Minimalists, worden deelnemers uitgedaagd om gedurende één maand hun spullen te minimaliseren door elke dag van de maand een item meer weg te doen. De eerste dag doe je één item weg, de tweede dag twee, de derde dag drie, en zo door. Op de laatste dag van de maand is het de uitdaging op afstand te kunnen doen van maar liefst 30 items waarmee je in totaal dus afstand doet van 465 items! Ik heb ervoor gekozen om, net als vorig jaar, de challenge dit jaar ook weer zero waste uit te voeren. Dit houdt in dat ik de spullen waar ik afstand van doe niet lukraak weggooi, maar er een goede bestemming voor vind. De eerste week van de Minimalism Game – Zero Waste Edition zit er alweer op en vandaag lees je hoe de week is verlopen en van welke items ik het eerst afstand heb gedaan.

Minimalism Game

De challenge begon natuurlijk met het uitzoeken van onze kleding, want met 4 personen in een huishouden verzamel je behoorlijk wat kledingstukken die eigenlijk niet meer worden gedragen, te klein zijn of kapot zijn. In de kledingkasten viel behoorlijk wat op te ruimen, om te beginnen met de kinderkleding. Ik heb een onderverdeling gemaakt tussen kledingstukken die niet zo mooi meer zijn en kleding die nog prima een ronde mee kan. Deze laatste categorie kledingstukken heb ik vervolgens aangeboden via het online platform KrijgdeKleertjes. Ik hoop natuurlijk dat ik op deze manier andere ouders blij kan maken met een aantal pakketten kinderkleding, maar mocht ik de pakketten nu niet voor het eind van de maand kwijt zijn dan gaan deze kledingstukken allemaal naar de kringloopwinkel of in de verkoop via Marktplaats. De kledingstukken die niet zo netjes meer zijn breng ik weg naar een kledinginzamelingspunt zodat deze hergebruikt kunnen worden voor andere doeleinden. In totaal heb ik ruimschoots de 28 items gehaald die ik deze week zou moeten opruimen en heb ik zelfs al een stapel klaar om weg te geven en te verkopen voor volgende week.

Minimalism Game

De aankomende week wordt de challenge natuurlijk al wat moeilijker. In totaal zal ik aankomende week 77 items moeten opruimen. Gelukkig ben ik voorlopig nog niet klaar met het uitzoeken van onze kledingkasten en heb ik ook al mijn oog laten vallen op een flinke hoeveelheid speelgoed die ik liever kwijt dan rijk ben. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Lees ook:

Bron foto 1: Kari Shea @ https://unsplash.comThere are 5 comments

Add yours
 1. H*

  Leuk om dit te volgen, ik vind het een behoorlijke uitdaging. Ik vroeg me af of je ook een speciaal ‘plan’ hebt om na deze maand te voorkomen dat nieuwe, onnodige spullen weer je huis insluipen? Al kan ik me voorstellen dat dat met opgroeiende kinderen sowieso niet helemaal te voorkomen is.

 2. Floor

  Ik heb de challenge een aantal maanden geleden gedaan en er ook een paar keer over geblogd. Het wordt best moeilijk na een tijdje maar het werkt wel echt! Je wordt echt kritisch op de spullen die je echt nodig hebt.

  • awkwardduckling

   Oh wat leuk dat jij de challenge ook hebt gedaan. Ik denk dat het vooral binnenkort lastig wordt omdat ik relatief kort geleden ook al eens zoveel spullen de deur uit heb gedaan. Maar ik kan best nog kritischer naar sommige spullen kijken als dat nodig is.


Post a new comment

CommentLuv badge