mijnTafel

mijnTafel

Nu ik volop in minimaliseermodus ben vanwege mijn deelname aan de Minimalism Game – Zero Waste Edition ben ik natuurlijk constant op zoek naar leuke initiatieven die het opruimen een stuk makkelijker maken. Puur toevallig stuitte ik vorige week tijdens een bezoek aan Zutphen op een ietwat verscholen winkel genaamd mijnTafel waar je een tafel kunt huren waar je jouw eigen spulletjes kunt verkopen.

mijnTafel

mijnTafel is een concept naar Fins voorbeeld en is als het ware een vrijmarkt waar je niet zelf aanwezig hoeft te zijn om je spullen te verkopen. Je huurt simpelweg een tafel in de winkel, etaleert je spullen en de winkel zorgt verder voor de verkoop. De verkoopprijs heb je zelf in de hand en 90% van de opbrengst van de producten krijg je uitbetaald. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tweedehands spullen te verkopen, maar het is ook een ideaal podium voor zelfgemaakte creaties.

mijnTafel

Ik was al langer bekend met dit concept omdat een soortgelijk initiatief, Jouw Marktkraam, ook al op verschillende plekken in Nederland te vinden is. Ik wist echter tot voor kort niet dat Zutphen ook zo’n winkel had en ik was dan ook aangenaam verrast door de enorme winkel met het gevarieerde aanbod. Natuurlijk richt iedere huurder zijn plek anders is en kan de winkel hier en daar wat rommelig ogen, maar als je daar even doorheen prikt is de winkel echt een waar walhalla voor iedereen die gek is op rommelmarkten en kringloopwinkels. Of je nu op zoek bent naar boeken, meubels, kleding, speelgoed of zelfgemaakte producten, je vindt het hier allemaal. De afwisseling is ook gelijk het leukste aan deze winkel. In het ene schap puilen de boeken van de plank en direct daarnaast vindt je prachtige handgemaakte kaartjes, felgekleurde kleding of divers houten speelgoed. De kinderen kunnen zich in de winkel vermaken in de speelhoek en er zijn zelfs pashokjes om de kleding te passen en een koffietafel om even rustig te zitten.

mijnTafel

Het huren van een tafel kan al vanaf 1 week en kost €20,-. Hoe langer je een plek huurt hoe meer voordeel je hebt op de huurprijs. Zo’n tafel bestaat uit 3 bladen en een kledingroede dus je hebt volop ruimte voor al jouw spullen. De opbrengst van jouw spullen wordt in de winkel uitbetaald en na afloop van de huurperiode kun je de overgebleven spullen op komen halen of ervoor kiezen om deze te doneren aan de winkel. De winkel zal dan proberen deze artikelen alsnog te verkopen en de opbrengst van deze verkoop zal worden gebruikt om goede doelen te steunen. Naast het steunen van diverse goede doelen streeft mijnTafel er op diverse gebieden naar om een sociale en duurzame onderneming te zijn. Zo worden de tafels gemaakt in een sociale werkplaats en bevorderen ze het hergebruik en de recycling van spullen.

mijnTafel

Je vindt mijnTafel in Zutphen aan de Donkeresteeg 5. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag en op koopzondagen. mijnTafel heeft ook vestigingen in Alphen a/d Rijn, Arnhem, Emmen, Goes, Groningen, Haren, Meppel, Roosendaal, Sneek, Stadskanaal, Winterswijk en Zwolle. Kijk voor meer informatie over deze vestigingen en het concept op de website van mijnTafel.

Ook leuk in Zutphen:There are 4 comments

Add yours

Post a new comment