KrijgdeKleertjes

KrijgdeKleertjes

Met de geboorte van alweer onze tweede mini zitten we nu volop in de vieze luiers, slapeloze nachten en hopen kleding waar ze binnen de kortste keren alweer uit is gegroeid. Alhoewel ik deze zwangerschap een stuk minder last had van koopwoede en we nog een heleboel kleding hadden van mijn zoon die zeker nog bruikbaar was bleken we toch weer compleet onvoorbereid te zijn. De pakjes in maat 50 heeft ze welgeteld één keer aangehad (en toen was het eigenlijk al aan de krappe kant) en omdat ze groeit als kool en we een aantal behoorlijk warme dagen achter de rug hebben heeft ze meer dan de helft van de kleertjes in maat 56 nog nooit aangehad. Ze is ondertussen alweer toe aan maat 62 en laten we nu net nauwelijks kleding in die maat in de kast hebben liggen. Een heel nieuwe garderobe aanschaffen in die maat zie ik niet zitten omdat het zonde is van de kleding en het geld, aangezien ze dit toch maar enkele keren zal dragen. Mijn zoon besloot daarbij om deze zomer ook een enorme groeispurt door te maken en groeit ook in rap tempo uit al zijn kleding. Ik ben dus naarstig op zoek naar duurzamere en voordeligere oplossingen en laat ik nu net onlangs kennis hebben gemaakt met KrijgdeKleertjes, een fantastisch initiatief dat het mogelijk maakt om kleding te ruilen met andere ouders zodat je altijd kleding in gebruik hebt in de juiste maat.

KrijgdeKleertjes is een geschenk voor alle ouders die in dezelfde situatie verkeren als wij (en laten we eerlijk zijn, dat zijn bijna alle ouders). Via het handige platform kun je in een paar eenvoudige stappen de kleding die jij niet meer gebruikt aanbieden en een pakket aanvragen met kleding geschikt voor jouw kinderen. Zo hoef je niet elke keer dat ze een groeispurt doormaken naar de winkel te rennen voor rompertjes, sokken en allerlei andere oh zo schattige outfits die eigenlijk nauwelijks gedragen worden. Inschrijven bij KrijgdeKleertjes kan heel eenvoudig via de website en lid worden is geheel gratis. Als je kleding wilt aanbieden dan kun je een pakket samenstellen van ongeveer de inhoud van een halve boodschappentas. Het pakket kun je vervolgens online aanbieden en dan is het wachten tot jouw pakket wordt gekozen en je afspraken kunt maken met de ontvanger voor verzenden of afhalen. Ben je op zoek naar een pakket kleding? Kies dan uit de selectie een pakket naar keuze. De kleding is gesorteerd naar geslacht en maat en daarnaast wordt er ook vermeld voor welk seizoen de kleding geschikt is, welke kleuren de kleding heeft en wat voor soort kleding er in het pakket zit. Door middel van foto’s krijg je een indruk van wat voor soort kleding er in het pakket zit. Na het maken van een keuze voor een pakket kun je deze ontvangen tegen inlevering van één strip welke verkrijgbaar is bij het ruiltegoed-loket. Een strip kost gemiddeld €2,-. Daarna wordt je in contact gebracht met de aanbieder. Is er overeenstemming is met de aanbieder dan kunnen er afspraken worden gemaakt voor verzenden of afhalen. Natuurlijk wil je wel graag een pakket ontvangen waarin de kleding netjes en schoon is. Gelukkig hebben alle gebruikers de mogelijkheid om pakketten te beoordelen na ontvangst. Hoe meer sterren een gebruiker heeft, hoe beter.

Natuurlijk kun je via KrijgdeKleertjes nog veel meer spullen ruilen. Zo wordt er op de website naast kinderkleding ook kleding voor volwassenen aangeboden en zelfs speelgoed, kinderwagens, boxen en accessoires voor de kinderkamer. Op de site zijn vooral de kleinere maten kinderkleding goed vertegenwoordigd omdat deze natuurlijk een stuk minder snel slijten. Het aanbod qua pakketten voor mijn zoon vond ik erg tegenvallen, maar dit is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak qua kleding. Zelf heb ik ondertussen 6 pakketten op de website geplaatst in allerlei maten met kleding die mijn kinderen niet meer nodig hebben en waar ik misschien iemand anders nog heel blij mee kan maken. Via de website van KrijgdeKleertjes kun jij je ook inschrijven en pakketten aanbieden of uitzoeken. Mocht je niet in de gelegenheid zijn of geen zin hebben om een pakket samen te stellen dan kun je kinderkleding die je over hebt ook inleveren bij één van de lokale KrijgdeKleertjes-punten door heel Nederland. Ik vind het platform een ontzettend leuk initiatief en kan het iedereen van harte aanbevelen om er eens een kijkje te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *