Groen Licht

Kijktip: nieuw seizoen Groen Licht

Vanaf vandaag wordt het nieuwe seizoen van Groen Licht uitgezonden op NPO2, hét programma over ‘groene feiten en fabels’. Elke week komen diverse duurzame initiatieven en onderwerpen aan bod welke op een leuke en vlotte manier worden gepresenteerd. Zo ging het in de afleveringen van het vorige seizoen bijvoorbeeld over de Fairphone, duurzame allesreinigers, sjoemelstroom, composteerbaar plastic, zwerfafval, duurzaam kattenvoer en groene condooms.

Voor deze nieuwe reeks afleveringen wordt het presentatieduo Milouska Meulens en Brecht van Hulten versterkt door Elena Lindemans. In de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt onder andere aandacht besteed aan wonen in een tiny house. Vorig seizoen probeerde het programma de overstap naar groene stroom van zowel consumenten als bedrijven te bevorderen en ook dit seizoen heeft het programma een overkoepelende actie opgezet. Met de actie ‘Kom de auto uit!’ hopen ze mensen aan te sporen eens wat vaker de fiets te nemen in plaats van de auto.

Groen Licht wordt elke maandag om 19.20 uur uitgezonden bij NPO2. Natuurlijk kun je alle eerdere afleveringen ook nog terugkijken via de website van NPO en voor allerlei leuke duurzame weetjes en updates volg je de Facebookpagina van Groen Licht.

Bron foto’s: Annemieke van der Togt voor BNN-VARAThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment