Focus op Groen

Focus op Groen

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, start NPO2 met hun themaweek ‘Focus op Groen’. Vanaf maandag 10 oktober staat de omroep een aantal dagen lang in het teken van duurzaamheid met een extra focus op het milieu en afval in het bijzonder.

Tijdens deze themaweek besteedt de omroep extra veel aandacht aan het milieu en aan afval in het bijzonder. De week start met de NOS-uitzending De Nationale Duurzaamheidsdag. In deze uitzending staat de NOS stil bij de stand van zaken rond de klimaatdiscussie en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Van dinsdag tot en met vrijdag is dagelijks het programma Rot op met je milieu te zien. Tevens worden er diverse 2Doc documentaires uitgezonden met milieu en duurzaamheid als thema. Zo kun je deze week de documentaire Klimaatontkenners bekijken waarin Gideon Levy in de wereld van de klimaatontkenners duikt, of de documentaire De man die de wereld wilde veranderen over Peter Westerveld en zijn missie om onze wereld groener, koeler en klimaatbestendig te maken. Daarnaast staat duurzaamheid natuurlijk ook volop in de schijnwerpers in programma’s als BinnensteBuiten, Groen Licht, Vroege Vogels en Koken met Van Boven. Speciaal voor deze week is ook de NPO Groen app geüpdatet. De app is aangevuld met nieuwe uitdagingen en afgestemd op de programmering van deze week.

De themaweek ‘Focus op Groen’ op NPO2 vindt plaats van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 14 oktober. Voor meer informatie over deze themaweek, de programmering of de NPO Groen app kun je een kijkje nemen op de website van NPO.

Bron foto: EOThere are no comments

Add yours