De Vereeniging

De Vereeniging in Amersfoort *gesloten*

Onlangs was ik een dagje in Amersfoort op hotspotjacht op uitnodiging van Citymarketing Amersfoort en Krista van Stoer & Smaak. De ontzettend leuke foodtour die zij hadden opgezet leidde ons door de Eemhaven en de Nieuwe Stad: een relatief onbekend deel van Amersfoort waar ontzettend veel te beleven is. In dit deel van Amersfoort vind je bijvoorbeeld foodhal Het Lokaal, maar ook restaurant De Vereeniging waar ik je vandaag alles over zal vertellen.

De Vereeniging

Restaurant De Vereeniging is gevestigd in de oude zeepfabriek van Rohm & Haas en vind je naast Het Lokaal in de Nieuwe Stad. Het is een heerlijke locatie waar je even helemaal tot rust komt en waar je aan kunt schuiven voor een duurzame lunch of diner. Hier vind je geen uitgebreide kaart, maar eet je wat de pot schaft en dat wisselt elke dag en soms zelfs op de avond zelf nog. Door de samenwerking met Voedselcollectief Amersfoort kiezen ze voor producten die rechtstreeks bij de telers vandaan komen en hierdoor zijn de gerechten die hier worden gereserveerd vers en zo lokaal mogelijk. Daarbij gaat De Vereeniging ook voedselverspilling tegen door niet te grote porties op te scheppen (ze scheppen liever nog een keer op dan dat ze voedsel weg moeten gooien) en gaan ze erg bewust om met hun afval. Dit alles maakt De Vereeniging een duurzaam restaurant waar je je keer op keer kunt laten verrassen door het menu.

De Vereeniging

Zo had De Vereeniging afgelopen weekend als voorgerecht een tomatensoep en een quinoasalade met spek, avocado en mosterddressing. Als hoofdgerecht was er de keuze uit een vegetarische gado gado, boeuf bourguignon met champignon of een venkellasagne met kabeljauw, roodbaars en gerookte zalm. Als nagerecht hadden bezoekers de keuze uit een bosvruchtentrifle, tiramisu, appelcake of een kaasplankje. Zo zie je dat er genoeg keuze is, ook al eet je in principe wat de pot schaft. De Vereeniging is ook zeker een fantastische plek om gewoon even plaats te nemen voor een lunch of een kopje koffie of een ander drankje. Ze hebben hier gratis wifi en allerlei spelletjes en boeken en het is heerlijk zitten in de prachtige binnentuin. De Vereeniging is gevestigd in een gebouw met meerdere creatieve ondernemers en dat zie je terug in de inrichting. Zo vind je bijvoorbeeld in de tuin diverse opvallende creaties van hun buren en staan er ook met regelmaat allerlei leuke activiteiten op de agenda.

De Vereeniging

Je vindt restaurant De Vereeniging in Amersfoort aan de Kleine Koppel 36. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur. De keuken is dagelijks geopend tot 21.00 uur. Voor meer informatie over het restaurant of een blik op het menu van de dag kun je een kijkje nemen op de website van De Vereeniging.

Update: Helaas is De Vereeniging per januari 2017 gesloten na 7 jaar. Sinds het voorjaar vind je op deze locatie Kroast: een nieuw restaurant met nieuwe eigenaren en een nieuw concept. Het nieuwe restaurant heeft een beetje dezelfde inslag, maar richt de pijlen op shared dining en moedigt het aan om gezellig met het hele gezin te komen eten. Daarnaast worden er diverse leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.There are no comments

Add yours