De Kleretoko

De Kleretoko

Nu ik volop in opruimmodus ben voor de Minimalism Game – Zero Waste Edition, en ik serieus overweeg om aankomende maand een Buy Nothing New maand in te stellen, ben ik natuurlijk constant op zoek naar alternatieve en duurzame manieren om producten als kleding aan te schaffen. Het liefst niet al te duur, niet nieuw of als het wel nieuw is dan duurzaam geproduceerd. Dat blijkt in de praktijk nog best wel een opgave te zijn. Voor mijn kinderen is er gelukkig een platform als KrijgdeKleertjes wat ik volop aan het uitproberen ben, maar voor mijzelf is het niet altijd heel makkelijk om tweedehands kleding te vinden voor een redelijke prijs. Gelukkig maakte ik onlangs kennis met de Kleretoko: een ontzettend leuke webshop vol leuke tweedehands vondsten voor een redelijke prijs.

De Kleretoko

Alhoewel ik gek ben op kringloopwinkels is het altijd een kwestie van mazzel hebben om daar leuke kleding aan te treffen. In vintagewinkels slaag je al wat sneller, maar helaas heb ik niet veel leuke vintagewinkels in mijn omgeving en ben ik niet altijd in de gelegenheid om uitstapjes te maken naar steden als Utrecht, Rotterdam en Amsterdam waar wel enorm veel leuke vintagewinkels te vinden zijn. Het is dan ook ideaal om een vintagewinkel te kunnen bezoeken vanuit je luie stoel thuis en dat is precies wat de Kleretoko biedt.

De Kleretoko

De Kleretoko is een initiatief van Mira, 29 jaar oud en sinds een aantal jaar erg bezig met duurzaamheid en de circulaire economie. Enkele jaren geleden begon zij in Leiden met het organiseren van de Ruiltoko: een kledingruilevent voor studenten. Om meer mensen te kunnen bereiken met haar initiatief en haar boodschap besloot ze een eigen webshop te starten: de Kleretoko. Met haar webshop wil ze hippe kleding die anders makkelijk in de prullenbak verdwijnt hergebruiken. Ze struint voor haar webshop diverse markten en Marktplaats af om de leukste pareltjes bij elkaar te verzamelen. De shop wordt zo wekelijks geüpdatet met een diverse selectie aan kleding. In de webshop vind je een divers assortiment aan vrouwenkleding, met onder andere kleding van H&M, Bershka, American Apparel, Pull&Bear, VILA en Zara. De kleding is zo goed als nieuw en in de webshop kun je shoppen voor kleding van maat 34 tot en met 42. Daarnaast vind je in de webshop ook een leuke selectie aan accessoires.

De Kleretoko

Wat vooral erg leuk is aan de Kleretoko is dat Mira de pakketjes met veel liefde verpakt en zelf binnen Leiden op de fiets bezorgt. Woon je niet in Leiden? Dan verstuurt ze de pakketjes in tweedehands pakketdozen en schoenendozen. Wel zo duurzaam! Breng vooral zelf eens een bezoek aan de Kleretoko.

Bron foto’s: De KleretokoThere are 4 comments

Add yours

Post a new comment