Friese Streekmarkt

De Friese Streekmarkt

Elke vrijdag laat ik jullie op Awkward Duckling kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Vandaag is het de beurt aan de provincie Friesland, waar ik tot nu toe nog niet over had geschreven. Toch heeft ook Friesland een aantal gezellige (biologische) boerenmarkten, zoals de Friese Streekmarkt in Oldeberkoop.

Friese Streekmarkt

In de maanden mei tot en met oktober vindt je in het centrum van Oldeberkoop elke maand de Friese Streekmarkt. Tijdens deze markt verzamelen maar liefst 25-30 standhouders zich op het plein met een zeer divers aanbod aan ambachtelijke streekproducten. Je kunt hier terecht voor biologische groente en fruit, kaas, vis, honing, chocola en zelfs ijs. Op de markt vindt je stands van onder andere Puur voor Jezelf met kruiden en thee, De Stelp met kruidenkaas en eieren, Imkerij de Delleburen, Cranberryfarm de Hoeve, Korenmolen Windlust met pannenkoeken, de Waterbuffelfarm, Martha’s Kitchen met diverse olijven en tapenades, Geniet van Brood, it Moalwinkeltsje met diverse soorten meel en Miss Applepie met appeltaartjes. Naast de uitgebreide selectie aan duurzame en lokale producten kun je op de markt ook kennismaken met allerlei oude ambachten. Leer bijvoorbeeld wol spinnen bij Marijke Mook of rietvlechten bij Vlechterij Vinkenslag. De live-muziek maakt de sfeer compleet en maakt van een bezoek aan de Friese Streekmarkt een ontzettend leuk uitje.

Friese Streekmarkt

De Friese Streekmarkt vindt elke eerste zaterdag van de maand van mei tot en met oktober plaats op het Appie Tjalmaplein in Oldeberkoop. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur op het pleintje in het centrum van het dorp. Voor meer informatie over de markt kun je een bezoek brengen aan de website van de Friese Streekmarkt.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/FrieseStreekmarkt/There are no comments

Add yours

CommentLuv badge