Uit Je Eigen Stad CS

Uit Je Eigen Stad CS geopend

Een aantal maanden geleden liet ik jullie al weten dat het ontzettend leuke Rotterdamse initiatief Uit Je Eigen Stad een crowdfundingsactie had opgezet voor een vestiging op Rotterdam Centraal. Het doelbedrag voor deze nieuwe vestiging werd al snel bereikt en er is de laatste tijd erg hard gewerkt om deze nieuwe locatie op Rotterdam Centraal te realiseren. Sinds gister is het dan zover: Uit Je Eigen Stad CS is geopend!

Uit Je Eigen Stad CS

Uit Je Eigen Stad is een Rotterdams initiatief dat in 2012 is opgezet. Met dit mooie initiatief willen ze Rotterdammers bewuster maken van vers en lokaal eten. Dit doen ze door middel van hun stadsboerderij waar producten worden verbouwd en waar bezoekers welkom zijn voor een bezoek, een etentje of leuke events als het aanschuifdiner. De stadsboerderij is een groot succes en met de nieuwe vestiging op Rotterdam Centraal hoopt Uit Je Eigen Stad nog meer mensen kennis te laten maken met vers en lokaal eten uit eigen stad.

Maar wat kun je verwachten van Uit Je Eigen Stad CS? De nieuwe vestiging is een sfeervol restaurant die qua stijl vergelijkbaar is met de stadsboerderij. Ze hebben hun uiterste best gedaan om de groene en landelijke sfeer naar Rotterdam Centraal te brengen. De vestiging heeft maar liefst 5 verticale tuinen bestaande uit 20 kratten met verse ingrediënten waar mee wordt gekookt. Je kunt hier terecht voor bijvoorbeeld een heerlijke kop koffie, een boterham of een soep, maar daarnaast kun je hier ook diverse boodschappen halen. Zo vind je hier natuurlijk groente van de stadsboerderij, maar ook allerlei producten van hun partners, zoals koffie van Giraffe, brood van De Bakkerswerkplaats, koekjes van Maasstroompjes, fruitijsjes van Nice, bier van de Kaapse Brouwers en pindakaas van Zeemansboter. Allemaal prachtige producten van lokale producenten. Daarnaast is Uit Je Eigen Stad CS ook een afhaalpunt voor de boxen van Rechtstreex.

Uit Je Eigen Stad CS

Uit Je Eigen Stad CS opende de deuren op woensdag 3 augustus om 09.00 uur aan het Proveniersplein 24-ab op Rotterdam Centraal. De winkel en het restaurant zijn te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 06.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.30 uur tot 17.30 uur. Alhoewel de nieuwe vestiging al geopend is volgt de ‘officiële’ opening pas in september. Tot die tijd gaat Uit Je Eigen Stad proefdraaien om zo de puntjes op de i te zetten.

Bron foto’s 2 en 3: Uit Je Eigen StadThere are no comments

Add yours