Sprinklr

Sprinklr

Enige tijd geleden zijn wij begonnen met het ‘vergroenen’ van ons huis door het plaatsen van een aantal luchtzuiverende planten in onze huiskamer. Dit groen in huis fleurt niet alleen direct je interieur op, het verbetert ook het leefklimaat in huis. We zijn nu enkele maanden verder en de planten maken het goed. Dit komt voornamelijk door alle goede zorg van mijn man die behoorlijk groene vingers blijkt te hebben. Onze moestuin gedijt ook al maanden erg goed door zijn zorg en alhoewel we in ons nieuwe huis nog geen heel erg indrukwekkende tuin hebben ziet onze moestuin er goed uit. Al dat groen in en rond het huis beviel ons eigenlijk heel goed en daarom vonden we het tijd om het groen in huis verder uit te breiden. Gelukkig werd ik onlangs benaderd door Sprinklr met een heel leuk voorstel om kennis te maken met hun groene boxen vol seizoensplanten. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen!

Sprinklr

Sprinklr is een nieuw concept dat streeft naar meer groen in de stad. Alle medewerkers van Sprinklr komen uit Amsterdam en Utrecht en hun missie is om stadsbewoners, zoals zijzelf, meer in contact te brengen met de natuur. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan want alhoewel we allemaal kunnen genieten van een weelderige tuin (of balkon) en mooie plantjes in huis is het nog een vak apart om de juiste planten uit te zoeken en deze ook nog eens goed te verzorgen. Sprinklr biedt hierbij dé oplossing want zij stellen bijzondere boxen vol planten samen, specifiek samengesteld naar het seizoen. De boxen bestaan uit duurzaam gekweekte planten en zijn verkrijgbaar voor binnen en voor buiten, zowel voor in de volle zon als in de halfzon. De boxen worden gratis thuisbezorgd en door middel van de bijbehorende Sprinklr app is de verzorging van de planten een eitje.

Sprinklr

Ik ontving van Sprinklr een zomerbox vol met binnenplanten en een zomerbox met planten voor in de halfzon om het principe van Sprinklr uit te proberen en ik was blij verrast door de mooie planten en bloemen in de boxen. In de zomerbox voor binnen zaten een venushaar, bananenplant, pannenkoekenplant, aloe delaetii, berenpoot en potloodplant. In de box voor buiten zaten palmkool, paksoi, snijbieten, klaverzuring, vlambloem, dahlia, asters, vrouwenklokje en zaadjes voor rucola en bladmosterd. De boxen worden geleverd met aanvullende potgrond zodat je, wanneer de tijd rijp is, de planten kunt overzetten naar een grotere pot.

Sprinklr

Heb je geen groene vingers? Geen nood want Sprinklr maakt de verzorging van jouw planten wel heel eenvoudig met de handige Sprinklr app. In deze app wordt namelijk bijgehouden welke planten jij in huis, in de tuin of op je balkon hebt staan en de app laat je precies weten hoe deze planten moeten worden verzorgd. Door middel van notificaties wordt je op de hoogte gehouden van wanneer jouw planten aandacht nodig hebben en zo wordt de verzorging een heel stuk eenvoudiger. Heb je vragen of staan de planten er een beetje zielig bij? Stel je vraag of stuur een foto naar de experts en ze helpen je weer op weg. De app is op dit moment alleen nog voor de iPhone beschikbaar, maar is in ontwikkeling voor Android. Tot die tijd ontvangen Android gebruikers hun notificaties via de e-mail, zo heb ik ook mijn notificaties ontvangen, en dit gaat ook uitstekend. De instructies zijn relatief eenvoudig: er wordt informatie gegeven over de hoeveelheid zon en de vochtigheid die de planten nodig hebben en over de hoeveelheid water die je elke plant moet geven. Natuurlijk wordt er wel een beroep gedaan op het gezond verstand: als de grond erg drassig is moet je er geen water bij blijven gieten en als je plant gaat hangen is het wellicht tijd voor een kopje water erbij.

Sprinklr

Nu, enkele weken na het ontvangen van de boxen, staan mijn planten er nog steeds prachtig bij. Sommige planten zijn erg makkelijk in het onderhoud, andere planten (zoals de bananenplant) vergen wat meer werk en inzicht. Ik ben ontzettend blij met mijn mooie nieuwe planten en alhoewel de verzorging na een aantal notificaties en inspecties van de drassigheid van de grond wel wat meer vanzelfsprekend wordt is het een ontzettend leuk idee om op zo’n laagdrempelige manier je huis en tuin wat meer te vergroenen. Jij kunt nu ook kennismaken met Sprinklr met een fijne korting. Bezoek de website van Sprinklr om jouw favoriete box te bestellen en ontvang met de kortingscode GROEN €5,- korting op jouw bestelling!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sprinklr. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. There are 2 comments

Add yours

Post a new comment